Следвайте ни

Здравко Димитров: Сигурно ще се наложи да затворим училищата в Пловдив

viber icon

Ако броят на заразените продължава да се увеличава със сегашното темпо, първо ще трябва учениците в Пловдив да минат към онлайн обучение. Ще сме задължени да ги спрем. Ще се мисли и за ограничаване на работното време на заведения и фитнес зали. Това обяви кметът Здравко Димитров по повод ситуацията с пандемията от коронавирус преди днешното заседание на Общинския кризисен щаб. Той обясни, че е в постоянна връзка с РЗИ за размаха на заразата.

"Ресторантите току що отвориха, не говорим за затваряне, но може да се наложи да намалим работното време", добави градоначалникът. Във фитнесите може пък да се допускат по-малки групи.

Засега не се обсъжда маските да станат задължителни и на открито. Димитров участваше в представянето на първите общински мобилни екипи за имунизация срещу COVID-19, които тръгват от днес в Пловдив и малките населени места от областта.  Те ще работят по график, който се изготвя според наличните количества от различните ваксини.  

Eдната група ще обслужва гражданите на Пловдив, които са възрастни или трудно подвижни, а втората ще поема за региона, където има отдалечени населени места и жителите им изпитват затруднения да стигнат до имунизационни кабинети. Шофьор на едната линейка днес ще бъде самият шеф на общинската дирекция „Здравеопазване” д-р Калин Калинов.

„Днес е първият курс за имунизация извън територията на Пловдив – в предприятие за изработка на велосипеди, тъй като вчера отправиха молба към нас. РЗИ ни предоставиха 400 дози с гаранция, че в момента, в който свършат, ще ни осигурят още.

Утре пътуваме за община Карлово, където ще ваксинираме в няколко села, до които достъпът до медицинска помощ е труден, бавен и недостъпен. Ние отиваме на крака при тези хора, някои от тях нямат семейни лекари и им се налага да пътуват до близките градове”, обясни д-р Калинов.

Здравко Димитров обясни, че ще бъдат оборудвани още два мобилни екипа, за да може да се изпълнят нуждите на всички желаещи да се ваксинират.

„Тези линейки са дарение, не плащаме нищо за тях. Ще ги ползваме, докато продължава пандемията. Не плащаме нищо за тях. Екипът се състои от две сестри и един лекар”, добави той. И обясни, че заявки за мобилните екипи има от общините "Родопи", "Марица" и Брезово.

Снимки Наташа Манева

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (11)

Псевдокмет

Псевдокмет

11.03.2021 | 21:07

Това не е кмет, а ЧУЧЕЛО ! Герберастки издънки и ГЪЗОЛИЗЦИ! Каквото каже краля слънце, те го повтарят като ехо! А смеят ли да не повтарят! Ха, ха, ха, палячовци!

Отговори
1 2
Лили

Лили

11.03.2021 | 15:14

Аз съм за затваряне на училищата - децата в къщи - ваканция, учителите в отпуск!

Отговори
3 2
999

999

11.03.2021 | 14:35

този дали е сигурен че е кмет

Отговори
2 1
Радост

Радост

11.03.2021 | 13:40

Страхотна новина!!!!!

Отговори
2 2
Някой Луд

Някой Луд

11.03.2021 | 10:57

Трябва да ви съдят. Сисипвате следващите поколения. ВИе унищожавате бъдещето ни!

Отговори
5 5
Николай

Николай

11.03.2021 | 10:52

Безсрамници, престанете с тези деца, затваряй те се вие някъде и повече не излизайте!

Отговори
6 6
Тулуп

Тулуп

11.03.2021 | 10:37

Побъркахте децата, психиката не им остана, а за знания да не говорим. Обездвижиха се, станаха жълри с празен поглед от гледане на екран цял ден! Оставете ги да ходят на училище, да общуват, да се движат...

Отговори
8 10
Боже

Боже

11.03.2021 | 10:58

От кой ще учат като учителите са болни,патко проста?

Отговори
5 5
Пловдив

Пловдив

11.03.2021 | 09:50

Ти кмете за ч.еп за зеле не ставаш! Кога си взел адекватно решение? Чакай още да се напълнят болниците и да се повтори онази трагедия с умиращите на стълбите! К.ретен си! Ти,когато беше болен те гледаха като писано яйце,ама другите нямаха шанс дори за елементарни грижи! Действай,докато има време!

Отговори
16 2
Тото ........

Тото ........

11.03.2021 | 09:26

Най добре е да затвори кметската управа ! Ние знаем че каквото нареди "бащицата "това ще прави този пудел !

Отговори
16 5
д-р Гешев

д-р Гешев

11.03.2021 | 10:07

Затворете ги тези н.....ци в мазето на общината, където все още стоят килиите на ареста на Дирекция на полицията и не ги пущайте до като не поумнеят!

Отговори
7 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?