Следвайте ни

Здравко Димитров ще представя България на Конгреса на местните власти в Съвета на Европа

viber icon

Кметът на Пловдив Здравко Димитров бе избран за член на Конгреса на местните и регионалните власти в Съвета на Европа. Днес той участва в първото заседание на националната делегация, която представлява България в конгреса през мандата 2021 - 2026 г. В нея влизат кметовете на 12 български общини – шестима членове и шестима техни заместници. Срещата се състоя онлайн и на нея единодушно за ръководител беше избран кметът на Елена Дилян Млъзев заради опита си от предишния мандат в конгреса. Кметът Здравко Димитров  ще участва в  Комисия по управлението, която е отговорна за доброто управление и демокрацията, публичните финанси, трансграничното и междурегионално сътрудничество и е-демокрацията, както и със сътрудничество с други организации на СЕ и ЕС.

Конгресът, в който ще участва пловдивският градоначалник, се състои от две камари - Камара на местните власти и Камара на регионите. Включва 324 изборни местни управници и същия брой техни заместници. Те заедно представляват над 200 000 местни и регионални власти.  В конгреса  са представени  четири групи: на Европейската народна партия, на Европейските консерватори и реформисти, на Независимите либерал демократи и на Социалистите, зелените и прогресивните демократи. Председател на Конгреса е Андерс Кнапе от Швеция/ЕНП

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

дии

дии

16.12.2020 | 16:53

Не бе баче КИКО, не съм трол. Ама като си фен на Зико предполагам си запознат добре с дипломите и образователните степени и най вече с лингвистичните способности на г-н Димитроов. Та били ни просветил нас неуките на колко езика разговаря господина или ще ходи там на екскурзия? Знам един дето дъщеря му можела да псува на няколко езика. Това пак е нещо, ама тук какъв е случая не знам. Пък ти що толкова подскачаш? Да не си на заплата в общината ?

Отговори
3 4
Евалла

Евалла

16.12.2020 | 13:46

Разговора е проведен на английски език с Бойковси акцент! Всички са разбрали за какво си говорят и са казали kongratsculeishun Зикоу!

Отговори
7 5
дии

дии

16.12.2020 | 12:55

А преводач ще има ли осигурен ? За един височък приятел с овчи поглед питам, не за мен...

Отговори
6 6
Кико

Кико

16.12.2020 | 13:27

Ти трол ли си? За един приятел те питам!

Отговори
5 6

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?