1939

Здравко Димитров с остър отговор на ПП: Да видим парите - и пускаме поръчката за Хуманитарната

Вместо да търсят под вола теле в местната власт, да се стегнат и да помогнат на ВиК да стартира Южния обходен колектор, настоя кметът на Пловдив

За ремонт на Хуманитарната гимназия ще бъде обявена обществена поръчка, когато дойдат парите. Това  заяви Здравко Димитров по повод на твърденията на депутатите от Продължаваме промяната Росен Костурков и Николай Ангов, че община Пловдив бави ремонта и реставрацията на сградата на ХГ "Св. св. Кирил и Методий" - паметник на културата.

Градоначалникът на свой ред гневно попита: като обещаха пари за Концертна зала, защо ги няма и до днес? Ремонтът не е започнат, нито е избран изпълнител, макар че и Операта, и сградата са държавни, отбеляза Димитров.  Защо е спрян проектът за разширението на пътя от "Скобелева майка" до Асеновградско шосе, при това - при избран изпълните, който толкова е важен за трафика, попита кметът.

И продължи: защо държавните институции с месеци бавят съгласуването на проекта на ВиК за изграждането на Южен обходен колектор? Този важен проект е в риск, а опасността да се загуби европейското финансиране - огромна.

Кметът подчерта, че Общината е кандидатствала за финансиране  за три основни пътни проекта. Това са Голямоконарско шосе, Кукленско шосе и новата пътна връзка между бул. „Александър Стамболийски” и „Тракия” , потвърди зам.-кметът  Пламен Райчев. И трите отговарят на условията - имат готови технически проекти с КСС и издадено разрешение за строеж. В Общината не знаят защо е одобрено единствено Голямоконарско шосе.    

Ул. „Арх. Камен Петков” е предложена от район „Източен”, а улица в „Западен” -от тяхната районна администрация, каза Пламен Райчев. Депутатите бяха коментирали, че улицата е малка, само 600 метра, а цената, посочена от администрацията на Пловдив е силно завишена.Те намекнаха, че парите за тази улица са поискани заради хотел "Империал" на фамилия Тотеви.

"Когато ПП построят поне една велоалея, тогава да говорят колко струва един обект”, възмути се кметът на „Източен” Иван Стоянов. И отсече: „Тази цена е такава заради безумната инфлация на тяхното управление”. 

Районният кмет подчерта, че ул. „Арх. Камен Петков” трябва да се ремонтира не заради хотела, а заради четири училища и многото хора, живеещи в съседство.

"По тази улица  беше отклонен трафикът от ул. „Лев Толстой”, когато тя беше в ремонт. Настилката е разбита, при дъжд се наводнява. Проектът включва цялостната подмяна на подземната инфраструктура, осветление, нова настилка, тротоари и велоалеи", посочи Иван Стоянов. 

"Към края на следващата седмица ще бъдем готови с обществената поръчка за ремонт и реставрация на Хуманитарната гимназия", увери кметът на район „Централен” Георги Стаменов.

И допълни, че в момента, в който стартира процедурата, лично той се ангажира да покани двамата депутати от "Продължаваме промяната" Росен Костурков и Николай Ангов да участват в тръжната комисия.

Обществената поръчка ще бъде обявена с прогнозна стойност 12 млн. лева, каквато цена е посочена от единствения участник при пазарното проучване. „Лично по молба на г-н Ангов пуснах пазарното проучване в сайта на Агенцията и нямам никаква представа защо интерес е проявила една фирма. Смятам, че нещата вървят нормално, и дано на търга да има повече кандидати, за да падне цената”,- така   районният кмет отговори на съмненията на депутатите от ПП, че изборът на изпълнител на обществената поръчка е предрешен.

Стаменов уточни, че обществената поръчка е разделена на две обособени позиции ​- един етап е за сградата, вторият - за двора. Така е издадено и строителното разрешение. 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
35 коментара
Иво

Иво

21.07.2022 | 06:13

Този е най-кухият гербав крадец под слънцето. Даже и сред гербавите орки е шампион по тъпотия!!! :)

Отговори
3 1
Зико, паля,чо

Зико, паля,чо

20.07.2022 | 16:44

Най големите крадци герберите плачат!Ее това е добре значи са им спряли лапачката!А пък тоя зико е най простия и тъ,п кмет който е имал Пловдив, по тън и от мамин ваньо

Отговори
7 1
комунист

комунист

20.07.2022 | 15:28

Като чета коментарите ми стана ясно защо в Пловдив очевидни неща които трябва да се направят се влачат с години.Град на всезнайковци и няма кой да решава проблемите и провежда на практика решенията.Ех къде си другарю Панев? Светла ти памет.

Отговори
5 5
Бачоо, в грешка си,по троловете спец е маминия

Бачоо, в грешка си,по троловете спец е маминия

20.07.2022 | 13:27

Маминият да ти обясни схемата с троловете.

Отговори
8 2
Бачо

Бачо

20.07.2022 | 13:16

Ей,много тролове имат ДБ и ПП ! Като ги активират да плюят по всичко и всички,си мислят,че ще променят общественото мнение в Пловдив! Палячовци!

Отговори
7 10
колега

колега

20.07.2022 | 13:05

Зико ,ти слънчаса ли бе , брат ми.Може ли да плямпаш такива глупости , вместо да благодариш на хората.

Отговори
10 6
Исках, да гласувам но немах желание!

Исках, да гласувам но немах желание!

20.07.2022 | 12:45

Амаа, на изпечени крадци, кой даваа така пари маа! Ама те шъ ги краднат маа и шъ посроят нови хотели, ЖК, бизнес сгради и щъ станат още по - богати и ние газим калта в гетото маа!

Отговори
13 3
дякон

дякон

20.07.2022 | 12:29

Простак , крадец и слабоумен да ни управлява си е Божие наказание.

Отговори
15 5
ЧериРули

ЧериРули

20.07.2022 | 12:22

ПП много ни , подсигорява . Ток ,вода , газ , бензин , всички хранителни стоки , строителни , с няколко пъти по скъпи .инфлация 17% . Много им благодаря за помоща . И простия човек няма да попита защо сега строителството е по скъпо . Просто Киро ,го е казал народа .

Отговори
8 14
Няма кой да настигне Българоубиеца

Няма кой да настигне Българоубиеца

20.07.2022 | 12:33

Каквото и да прави Киро ,не може да достигне боковата Джамахирия по геноцид върху собствения му народ

Отговори
16 2
Чери

Чери

20.07.2022 | 12:02

Осигорихме пари ,но има да чакате , ще дойдат нявгаш . Но... Ние си отиваме , значи за пореден път ви лъжем , както. Пр 100 Киро .

Отговори
7 11

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?