71

Здравко Димитров през сълзи: Поклон на всички, които помогнахте да преодолеем COVID

 

Над 80 дарители получиха грамоти на признателност, за това че са се включили в дарителската кампания „Заедно срещу COVID-!” и с това са допринесли за справянето с пандемията. Това стана на официална церемония, която се проведе в Регионалния исторически музей. На нея присъстваха представители на фирми, институции, общественици, физически и юридически лица, болници, поликлиники и медицински центрове в града.

"Поклон на всички Вас и на тези, които помогнаха да се преодолее кризата. Не знаехме какво следва, нямаше болнични легла, нямаше лаборатория, първият, който се разболя, беше младеж. Неговите изследванията бяха изпратени в Стара Загора и се върнаха след 10 дена. Тогава се свързах с г-н Гергов и открихме лабораторията", разказа за първите трудности с пандемията  Здравко Димитров.

Към дарителите той се обърна с думите „Всички тук сте с големи сърца. Има хора с големи възможности, но нямат желание да помогнат“. Той припомни трудностите и перипетиите през, които е трябвало да преминат само три месеца след началото на мандата и спешните мерки, които е трябвало да се вземат за кратки срокове. Димитров припомни изграждането на ковид- отделения, лаборатории, кислородни инсталации, оборудване, апаратите за кръвна плазма и как заради увеличаването на болните зала "Колодрума" беше превърнат във военно-полева болница.

Докато разказваше за трудностите и хората, загубили живота си с непознатата тогава зараза, кметът през сълзи благодари на всички дарители, служители и медици, които са помогнали в тежките месеци.

След емоционалното си слово Здравко Димитров лично връчи отличията на дарителите. Плакети с грамоти получиха Георги Гергов, Георги Петков от BTL, Димитър Бакалов от VP Brothers international, Петър Манджуков, КЦМ, Собственикът на „Роза Импекс“ – Димитър Георгиев, ген. Явор Матеев, командир на Съвместното командване на специалните операции. Грамоти по азбучен ред получиха още 70 дарители и здравни заведения.

Най-малкият дарител беше 9-годишният Кристиян Василев, който в началото на пандемията е бил едва на 6 години. Докато гледал телевизия и слушал какво си говорят възрастните, донесъл касичката си и казал, че иска татко му да занесе паричките и да помогнат на болните хора. От тогава малкият дарител редовно участва в благотворителни кампании, като последната е била за болен връстник.

Снимки Наташа Манева

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
Тео

Тео

19.10.2023 | 12:49

Най-накрая някой в тази държава да се сети да отдаде заслуженото на хората които помагаха!

Отговори
0 0
Сашето

Сашето

19.10.2023 | 12:47

Тъпите коментатори дали са дали и 1 лев за да помогнат на някой?

Отговори
0 0
Асоциация на гробарите

Асоциация на гробарите

18.10.2023 | 19:48

Благодари на зико за постигнатите рекордни резултати благодарение на неговата всеотдайна неграмотност!

Отговори
1 2
Ред сълзи,ред сополи!

Ред сълзи,ред сополи!

18.10.2023 | 19:05

Ох ма шъ за разплача!Ми Владиката Му къде е ?Само ЗиКо и Баба Анестина са на първа линия!Айде бай,бай и чау пълни негодници и барливи ко пе ле та!Пълен цирк !

Отговори
2 1
Поклон?

Поклон?

18.10.2023 | 15:44

Какъв поклон бе? Не се ли е разчуло, че в “Св. Георги” в КОВИД отделението не са давали вода на болните? Не знаете ли, че санитарки са чакали пред вратата за да им бутат пари в джоба? Не знаете ли, че не са давали на тежкоболни да се хранят? Не знаете ли , че на сърдечно болни не са давали седмици на ред лекарства за сърце, а само антибиотици? Не знаете ли , че хора са умирали жадни и гладни? Не знаете ли , че близки не са имали телефонна връзка дни та ред? Поклон? Те не са хора !

Отговори
4 0
Въпрос

Въпрос

18.10.2023 | 17:48

Верно ли цялата информация с която, управляващите облъчват обикновения български гражданин е лъжа, бе мама му стара? Ей, майката си еб*ло...

Отговори
4 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?