46
Следвайте ни

Здравко Димитров: Пловдив няма да плати 16 млн. лв. за акциите на панаира ВИДЕО

viber icon

Кметът на Пловдив Здравко Димитров е решен до последно да защитава интересите на пловдивчани във връзка с дяловете на община Варна от "Международен панаир Пловдив“ АД в "Пълдин Туринвест“ АД.

Той заяви, че общината няма да продава акциите и няма да се съобрази с настояването на колегата му Иван Портних местната администрация да плати на Варна 16 млн. лв., за да ги откупи. „Ще се съобразя с решението на Общински съвет – Пловдив и на пловдивчани - акциите на пловдивския панаир да си бъдат в Пловдив“, заяви градоначалникът Здравко Димитров и добави, че е вече седмица е в постоянна кореспонденция с министър Везиева по темата. 

Припомняме, че в началото на сесията общинската съветничка от ДБ Веселина Александрова обяви, че на сесията на Общински съвет - Варна, насрочена за 10 декември, в дневния ред е вкарана точка за  за апортиране на дяловете на община Варна от "Международен панаир Пловдив“ АД в "Пълдин Туринвест“ АД. 

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Зико е следващият

Зико е следващият

07.12.2021 | 17:01

Пловдивски кмет влиза в затвора за корупция Преди век градът въстава срещу далавераджията Деньо Манев и играе хоро върху разрушената му къща

Отговори
1 0
Пловдивските потайности

Пловдивските потайности

07.12.2021 | 14:57

Не ми се справи на велик Зикич. Дружка си със сви.наря.И заедно с Мут.рополита и маминия сте оплетени,като сви.нски че.рва.

Отговори
3 2
Искаме правосъдие

Искаме правосъдие

07.12.2021 | 14:13

Гергов е за прокурор! Договорът на Община Пловдив с Пълдинтуринвест също. Няма давност за подобни престъпления! Да се анулират договорите и да се търси персонална отговорност на лицата, които са ощетили държавата и общината. Разни кметове и зам. кметове, бивши и настоящи. Какво стана с къщите в Стария град, които Гергов щеше да менажира. Май са продадени вече??

Отговори
9 1
Паметници на безхаберието

Паметници на безхаберието

07.12.2021 | 13:58

Преди години така говореше и Чомаков - също кмет, заслужаващ разследване и затвор. Та Чомаков продаде на варненска фирма част от разкопките пред пощата. Нека каже баскетболиста, ако знае, колко надплатиха пловдивчани за да си върнат собственоста върху този терен. А знае ли някой къде са отишли парите от предишната продажба. Ний в Пловдив море няма да имаме, но пък Варна след време може би ще има панаир... С такова некомпетентно, късогледо и алчно кметство - това ще стане накрая.

Отговори
13 0
Има има

Има има

07.12.2021 | 13:47

Абе човече, не разбираш ли, че от теб нищо не зависи. Както го е намислил Гергов, така ще стане. Ей сега ще вдигне капитала и какво ще правиш? Да не говорим, че няма приходи през последните 2 години. И сега какво, като акционер, няма ли да подпомогнеш малко панаира?! И без това от както си кмет нищо не правиш.

Отговори
2 6

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?