46
Следвайте ни

Здравко Димитров: Пловдив е двигател на икономическия растеж и оптимизъм за бъдещето

viber icon

„През последните години отчитаме устойчив ръст на икономиката, което утвърждава Община Пловдив като ядро и двигател на растежа на местно, регионално и национално ниво. Последните икономически анализи, които направихме като част от изработването на новия План за интегрирано градско развитие за периода 2021 – 2027 г., ни дават достатъчно основания за оптимизъм за бъдещото“. Това заяви кметът на Пловдив Здравко Димитров, който откри Годишния форум  Индустрия 4.0: Бъдещето на българската индустрия и новите български инвестиции. Събитието се организира от в. „Капитал“ и Община Пловдив.

По думите на кмета през изминалите 15 години, благодарение на засиленото партньорство между местната власт, бизнеса и научните среди,  Пловдив се превърна в най-развитата индустриална зона в България и Югоизточна Европа. Градът е водещ  център с най-голямата индустриална зона в България със 71 000 заети в производствения сектор. Над 40% от добавената стойност на местната икономика се формира от производството, а предстои откриването на още десетки нови заводи. Развиват се отраслите с висока добавена стойност и икономика, ориентирана към икономика на знанието.

„Отчитаме сериозна активност  на предприемачеството в Пловдив. Благодарение на добрата среда за стартиране на бизнес, имаме сериозен ръст в броя на микро- и малките предприятия. Но най-радващото, че през последните години българските инвестиции в индустрия, са по-големи от чуждестранните и този факт говори за възраждане на нашата икономика“, подчерта още Здравко Димитров.

Онлайн форумът продължава с участието на водещи лидери от различни индустрии. Предстои да се очертаят тенденциите за бъдещото българската икономика и как да продължи развитието й по време на пандемията. За  подобряване на инвестиционния климат в Община Пловдив ще говори зам.-кметът по „Образование и бизнес развитие“ Стефан Стоянов.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (7)

Айляк

Айляк

30.11.2021 | 17:11

Този какво се надува за икономиката на общините Марица и Родопи. Той няма никави заслуги за този бизнес. Той се отчита пред строителната мажфия, която строи един след друг бетонени бункери за живеене на пришълците от източните Родопи. За две години няма нищо с което да се запомни. Няма да има и през следващите две години. Застой!!

Отговори
2 1
Бай Ганьо - винаги съм на власт, с тези на власт.

Бай Ганьо - винаги съм на власт, с тези на власт.

30.11.2021 | 12:47

Зика ,смени ли вече портрета на Борисов в кабинета си с този на Киро канадеца и кокорчо.? То и на Рада Дълбоката(Раданчо Кънев) беше подготвил портрет ,ама като негов кандидат ,стана за резил.Стана едва 5-ти.Дана Измамата даже те изпревари ,без да. се налага да фалшифицира екзитполовете на агенциите.

Отговори
6 1
Тоя докога ще ни лъже.?!!

Тоя докога ще ни лъже.?!!

30.11.2021 | 12:27

Зико не ти ли писна да се излагаш.За две години нищо не направи. Седнал сега да се хвали.Жалък си ,майна.

Отговори
8 1
С чужда пита ,спомен правиш ,Лапачу.

С чужда пита ,спомен правиш ,Лапачу.

30.11.2021 | 12:19

И това не знаеш Лапачу.Над 80%от новите заводи са в общините "Марица"и "Родопи". Администрирането на заводите е от тези общини.И колко данъци влизат от тези заводи в касата на община Пловдив....0 лева и 0 стотинки.Стига се хвали с чуждия труд Лапачу.За тези заводи един пирон не си забил.

Отговори
8 1
Оле, мале

Оле, мале

30.11.2021 | 12:32

Бягайте да не ви згази двигателя на икономическия разтеж в Пловдив, че с този шофьор, скоро ще му изхвърчат буталата на двигателя на растежа! Какъв растеж бе джанъм, ми той е в Община Марица и Родопи не е в Пловдив!

Отговори
6 1
Тариката

Тариката

30.11.2021 | 12:00

Града е център на организирана престъпност и рекет движена от ОПГ ГЕРБ,пример район Централен и едно семейство.

Отговори
9 2
Предаде Борисов и Тотев сега изведнъж.....

Предаде Борисов и Тотев сега изведнъж.....

30.11.2021 | 11:44

.... "през последните 15 години"! О, не без последните ДВЕ.

Отговори
6 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?