Следвайте ни

Здравко Димитров оттегли предложението си за 80-милионния заем

viber icon

Кметът Здравко Димитров оттегли от дневния ред  на сесията проекта за тригодишната бюджетна прогноза на община Пловдив.  Разчетите за финансовото състояние в периода 2021 – 2023 г. се изискват  по закон от Министерството на финансите. 

В прогнозата, предложена от кмета, са заложени нови заеми за развитието на градската инфраструктура.  Предвижда се  общината  да започне  2021 г. с дълг от 35 млн. лева и да завърши 2023 г. с близо 115 млн. лева кредити. 

Здравко Димитров обясни на съветниците, че  ще внесе бюджетната прогноза  на следващата сесия, но ще я допълни със списък на обектите, които екипът му възнамерява да реализира със средствата от заеми. 

Сред обектите са строителство на подлез „Модър – Царевец”, нов мост над Марица, продължението на бул. „Северен”, изграждане на нова директна връзка от бул. „Александър Стамболийски” до ул. „Цар Симеон” в Тракия”.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Реалист

Реалист

24.09.2020 | 12:40

би било добре да се тегли заем за някакво примерно в общинско дружество което да печели да може да се връща този за не от пловдивските данъци от данъците на пловдивчани защото могат да се създадат общински дружества с цел печалба но явно не ще да го правят в интерес на някои хора

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?