Следвайте ни

Здравко Димитров: Община Пловдив ще си върне процентите от панаира

viber icon

Общината не е била уведомена, че дружеството „Пълдин туринвест” ще продава бившия Обреден дом на ул. „Съборна“ в Стария град, макар да има собственост в смесената фирма. Това стана ясно на днешното заседание на местния парламент в Пловдив. Красивата възрожденска къща е купена за 409 000 лева без ДДС от собственика на „Розаимпекс“ Димитър Георгиев.  

„Нормално бе Общината да знае за сделката, която явно се е подготвяла дълго време. По закон обаче мажоритарният собственик има право да продава активи, без да иска съгласието на останалите акционери. Дали е морално, е друг въпрос. Проблемът е, че в годините бе допуснато общинският дял да падне до 25%“, коментира кметът Здравко Димитров.  Той заяви, че обмисля възможност това да се промени.

„Длъжни сме да следим това, което се случва в „Пълдин туринвест”. Същото се отнася и за панаира. Ще направим проучване как Общината може да си върнем процентите в панаира, които в предишни мандати изгуби. Панаирът си е в Пловдив и Общината трябва да има своето сериозно участие”, категоричен бе кметът. Той заяви, че има начини това да се случи.

„Да, сградата е продадена с решение на Борда на директорите. Има си орган, който взима тези решения, не ги взимам аз. Общината има представител в борда. Ако не са доволни, да го сменят“, коментира сделката с Обредния дом бизнесменът Георги Гергов, който държи мажоритарния дял в „Пълдин туринвест”.. 

Той увери, че парите  от продажбата на бившия обреден дом са в сметките на дружеството и ще се инвестират в имота на "Цариградско шосе", който също е собственост на „Пълдин туринвест”. 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (9)

Темида

Темида

25.06.2020 | 20:56

Този под мен е луд. Статийки осиращи тотев без причина? имало. тОТЕВ направи толкова зулуми , че трябва ако бяхме правова държава да лежи в затвора поне 400 години , бе мой човек. Това , което изкарва марица са само кокошкарските му грабежи

Отговори
7 3
Ето защо народът

Ето защо народът

25.06.2020 | 20:06

Ето защо народът не дава вече власт в ръцете на комунистите! Крали, крали не се наяли! Абе как така, нито една пловдивска медия не се нае да направи разследване, как червените маймуни начело с пловдивският васал Гергов, откраднаха от пловдивчани панаирът и старият град по най-бандитския начин? Това са знакови исторически обекти в Пловдив. Но много интересно, всяка седмица се появява статийка старателно осираща Тотев без причина!

Отговори
4 1
бай Георги

бай Георги

25.06.2020 | 18:19

Що толкоз лъжеш бре здравко.Оная маскара здравка ли те научи

Отговори
6 1
ВОЖДА

ВОЖДА

25.06.2020 | 18:11

КОЛКОТО НАПРАВИ РЕВИЗИЯ НА МАМИНИЯ, ТОЛКОВА ЩЕ ПИПНЕШ И ВАШИЯТ АГЕНТ ГОЧЕТО. НАЛИ ВСЯКА СЕДМИЦА СИ ПИЕТЕ УИСКИТО

Отговори
6 1
ДОК

ДОК

25.06.2020 | 17:24

Наглец е Гергов. Не, че не такъв правният ред. А Чомаков да не се скатава. Като Тотев.

Отговори
7 1
Костов

Костов

25.06.2020 | 17:17

Защо й са ,то вече няма панаири.?!

Отговори
4 1
Смятат ни за прости като тях

Смятат ни за прости като тях

25.06.2020 | 17:31

За да спаси Гергов от фалит. Очаквайте Варненска врътка.

Отговори
7 1
dii

dii

25.06.2020 | 15:58

Здравко, не те знам като баскетболист какъв си бил, ама за кмет хич не ставаш. Нямаш умствен капацитет.

Отговори
26 2
тото

тото

25.06.2020 | 16:51

Да бяхме направили теб ,кмет!

Отговори
1 6

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?