49

Здравко Димитров: Общината няма план Б, ако доставките на газ спрат

Община Пловдив има договори с енергопреносните дружества и ако доставките спрат, ние също ще останем без гориво, каза кметът Здравко Димитров. Общинските сгради са включени в мрежата на ЕVN Топлофикация - Пловдив, която работи на газ, и частично са газифицирани и се снабдяват от фирма „Ситигаз”. Всички детски и учебни заведения се захранват с парно или са на синьо гориво.   

„Ситуацията е много лоша и очакваме правителството да намери изход. Добре е, че отоплителният сезон е минал, времето е топло и няма нужда да се преминава на климатици”, коментира кметът. В момента няма проблем, каза зам.-кметът по образование Стефан Стоянов.

За шофьорите, които карат коли на газ, кметът посочи като резервен вариант преминаване на бензин.

Автомобилите на най-големите общински предприятия - „Чистота” и „Градини и паркове”, са на дизел и не са застрашени от кризата. Градският транспорт обаче се засяга, макар и частично, тъй като фирма „Хеброс бус” използва от доста време метан. „Притеснен съм, дано да няма ограничения на продажбите, защото 20 градски автобуса се зареждат от газопреносната мрежа”, каза за „Марица” управителят на „Хеброс бус” инж. Веселин Дошков.

Автобусите на останалите превозвачи в Пловдив са на дизел.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
???

???

28.04.2022 | 15:05

Като общината няма план си подавайте оставките бе, и без туй нищо не правите друго освен крадене!

Отговори
1 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?