49

Здравко Димитров обсъди изборите с международни наблюдатели

Международните наблюдатели Йохана Бергер (Германия) и Марио Барфус (Швейцария) от мисията за наблюдение на изборите към Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ)  се срещнаха с кмета Здравко Димитров, за да обсъдят процеса по подготовка на предстоящите предсрочни парламентарни избори на 2 октомври 2022 г.

Градоначалникът увери наблюдателите, че процесът върви с нормални и обичайни темпове, като подчерта и добрата колаборация с областния управител в търсенето на общи работещи решения. Като пример той даде палатите в Международния панаир в Пловдив, за които по-рано имаше вероятност да не могат да бъдат ползвани, но след разговори между институциите мястото не беше променено.

Главният секретар Ангелина Топчиева информира за техническото и логистично обезпечаване, което съпътства организацията на всички избори. Осигурен е достъп за хора с увреждания до местата за гласуване.

Наблюдателите се интересуваха още от правилата за разпространение на агитационни материали и нивата на избирателна активност през последните години. Регионът, в който те ще осъществяват мониторинг освен Пловдив, обхваща още градовете Пазарджик, Кърджали, Смолян и Благоевград.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Обясни ли им ,как маминия и Здрава Измамата правят избори ?

Обясни ли им ,как маминия и Здрава Измамата правят избори ?

13.09.2022 | 08:00

Ти обясни ли им твоят шеф маминия ,как прави избори? Даде ли им да гледат собствения му филм на маминия ,как се фалшифицират избори.А за Здрава Измамата ,каза ли им нещо ,как с измама фалшифицира резултатите на 4 водещи социологическите агенции.?

Отговори
2 1
Полиглота!

Полиглота!

12.09.2022 | 19:34

На ,какъв език ги е обсъдил с международните наблюдатели бе?Може би на есперанто ?Тоя български трудно говори ,камо ли друг език!

Отговори
3 2

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?