Здравко Димитров: Няма нарушения при строежа на ул. "Ручей" ВИДЕО

Няма нарушения в документацията за предстоящото строителство на ул. "Ручей" в район "Западен". Това заяви за "Марица" кметът Здравко Димитров по повод на протестите на  живеещите в квартала срещу застрояване на зелената площ. Разрешителното е издадено преди години. На хората от квартала всичко ще бъде обяснено, допълни Димитров. 

Снимки от Наташа Манева

Пред сградата на община Пловдив недоволните изразиха категоричното си несъгласие с височината на бъдещата сграда и напомниха за проблемите -  подземната инфраструктура, която няма как да обслужва презастроените квартали със стотици нови жилища и офиси, както и за крещящата липса на места за паркиране.  

Въпреки че нямат разрешително за протест, градоначалникът ги извика в заседателната зала на пл. Стефан Стамболов 1, за да дискутират проблема. Заедно с него бяха главният архитект на общината Димитър Ахрянов и Невена Балчева. Срещата продължи 10 минути, а недоволните граждани демонстративно напуснаха залата, след като бяха помолени да не говорят един през друг. По време на кратката среща те настояваха да се спре строителството в зелената площ. От местната администрация им обясниха,  че са спазени всички законови процедури – имотът е частен и е реституиран с решение на ВКС през 2003 година. След това през 2008 има промяна на застроителния план с решение на ЕСУТ, на база на който се издава строителното разрешение и теренът не представлява зелено пространство, а е с отреждане за жилищно застрояване.

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Управници

Управници

30.05.2021 | 09:24

Далаверата се прави 10 години преди това, после идва като заварено положение. Никоя институция не би ти помогнсла.

Отговори
0 0
Схема

Схема

19.05.2021 | 17:29

Схемата за подобни случаи е желязна, изпипана е така, че да е законна.

Отговори
2 3

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?