Здравко Димитров: Няма да спестя истината за глупостите на Тотев и заместниците му

"Не съм спирал да работя, освен петте дни, в които бях в интензивното отделение. Правя оперативки от прозореца на болницата. Пловдив си има кмет, който работи". Това каза от болничната стая в "Пълмед" кметът на града Здравко Димитров, който се включи в предаването "Беновска пита" по Канал 3. 

“Отстрани не знам как изглежда, но нямам право да се предавам. Имам семейство, градът чака. След като излязох от интензивното, от прозореца на третия етаж правим оперативки, идват колегите, по телефона се чуваме. Не съм спрял, колкото мога - работя. Нямаме право да се предаваме. Ако стане нещо и аз се уплаша, то градът накъде отива? Няма как”, обясни Димитров. 

“Екипът, който събрах и на когото дадох възможност да работи, оправда доверието ми още на първата година. Резултатите го показват”, продължи градоначалникът. Той подчерта,  че има много неща, които са направени, въпреки ковид кризата, въпреки че някои хора са пречили, други са се разсейвали и не искат да се случват хубави неща в Пловдив.

"На никого няма да му бъде спестена истината. Не се заканвам на никого, но ще кажа истината за бившето управление на Пловдив, за нещата, които трябва да се случат, но не се случиха и защо е така", обеща Здравко Димитров.

"Работите ли добре с областния управител Дани Каназирева, която Вие издигнахте, с извинение?”,попита Беновска.

Димитров каза, че няма проблеми с никого и винаги може да отстъпи, но въпросът е дали някой работи с него, защото той може да работи с всеки за доброто на града, за доброто на пловдивчани.

“Винаги съм готов и в общинския съвет съм го показвал, и в обществени обсъждания. Аз и предизборно го казах - нека се съберем всички, всички имаме добри намерения и идеи за Пловдив и да ги реализираме” подчерта Димитров. Беновска попита сегашния кмет на Пловдив дали под “бившето управление на Пловдив” визира бившия кмет Иван Тотев.

Димитров каза, че не става въпрос само за него, а и за заместник-кметове, които са правили “глупости” - Кацарски, Калев.

На въпрос дали ще сезира прокуратурата, кметът отговори, че има органи, които осъществяват проверки.

“Работи се по това нещо. Аз съм го обещал на пловдивчани. Вървят си проверки, има си органи, които ги движат, като транспортния проект в град Пловдив, който е пълен провал и трябва да се съдим, ще им вземем неустойката, банковата гаранция взехме, но това са неща, които пловдивчани не ги заслужават” подчерта Димитров.  
Здравко Димитров коментира и ситуацията с трансформираната в ковид болница МБАЛ "Св. Мина". 

“Първа градска болница, така е известна на пловдивчани - тя беше пред закриване от предното общинско ръководство. Ние направихме с екипа всичко възможно и я вдигнахме на крака. Вътре работят 220 човека, на които аз наистина съм им благодарен. 

Така беше закрита бившата Белодробна болница, която беше пред продажба. Встъпвайки още в мандата,  казах, че докато съм аз кмет, тази болница няма да се продава и ще си я възстановя, имам и уверението на г-н премиера. Това беше единствената болница в Южна България за белодробни заболявания и някой посегна да я приватизира. Това нещо аз няма да го допусна в моя мандат, както и да се закрие “Свети Мина”.

Наистина тя не беше в добро състояние, но я вдигнахме на крака. Благодаря още веднъж на екипа! Вдигнахме процентите и от Здравна каса, защото тя работи и не могат да смогнат, а нямаше възвращаемост. Дадохме им заем от общината, показаха как трябва да се работи. Помогнаха и от армията с легла. Никога не е стоял въпросът дали тя ще работи, или няма да работи, дали ще бъде CОVID-болница или нещо друго, така че още един път им благодаря.

Що се отнася до общинското здравеопазване, аз мисля, че някой, когато стане въпрос за общинско здравеопазване, трябва да се обърне и към кмета. Те знаят много добре. И към бюджета на град Пловдив, и към общинско здравеопазване, и всичко свързано с община Пловдив. Има кмет на град Пловдив, който се казва Здравко Димитров”, заяви градоначалникът, визирайки начина, по който Областният кризисен щаб наложи избора на "Св. Мина" за ковид болница.

 “Нека да ни чуе министър Ангелов и проф. Салчев, шефът на НЗОК - очаквате заповед от министерството на здравеопазването и от РЗИ за трансформирането на болницата, за да може “Свети Мина” да може да сключи допълнително споразумение с НЗОК за пътеки” обясни Беновска, а Димитров подчерта, че е и за да може медиците от здравното заведение  да си получават това, което са заработили, защото им се полага. Кметът на Пловдив благодари на всички лекари, медицински сестра и здравни работници за героизма им.  

“Времената са трудни за всички. Първата вълна я минахме много добре, спазвахме, не мога да кажа, че някой в Пловдив не е спазвал указанията. Напротив, много дисциплинирани се оказаха гражданите.

С общи усилия ще преодолеем това препятствие, но трябва да бъдем единни не само да имаме искания, но да видим наистина и ние какво можем да дадем, защото медиците са на върха вече на възможностите си и системата наистина прегрява и трябва да се спазват указанията.

То е за всички нас, ние сме вътре, ние не се изключваме, ние живеем заедно - да се пазим един друг” призова Димитров.

Кметът на Пловдив сподели, че отново е прочел книгата на Стив Джобс от болничната стая и изводът е, че няма как друг да износи болестта, защото тя е вътре в човека и колкото и да е богат, и който и да е, той страда. 

“Виждам, че сте зареден с енергия! Премиерът Ви призова да се връщате на работа и Вие, както казвате, вече сте готов. Какво започвате от понеделник? С какво се захващате, г-н Димитров?” попита Беновска.

Кметът на Пловдив каза, че първо трябва да го изпишат от болница, кислородът му не е достатъчен, но не е спирал да работи и е в непрекъсната връзка с колектива. Димитров подчерта, че община Пловдив не е спирала да работи и изрази благодарност към своите колеги, които си изпълняват съвестно задълженията, макар че много от тях са се разболели. 

Димитров коментира и темата за стадионите  на местните клубове „Ботев” и „Локомотив”. Той  каза, че е говорил с премиера Борисов преди два часа и е казал, че трябва по най-бързия начин да започне тяхното строителство.

Димитров подчерта, че всичко се изяснява и оглежда обстойно, за да не попаднат под ударите на законите и правилата, които трябва да се спазват. 

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
40 коментара
Истина

Истина

16.11.2020 | 16:29

Пред този жалък тип без образование дори и Тотев изглежда перфектно.Тотев поне преобрази града ни.А с тоя нендерталец ще имаме поредните 4 изгубени години в безвремие.Дай му само някъде да иде да се напука с пукница на аванта и да се снима докато избива комплексите си че е ВАЖЕН и че е НЯКОЙ.Но и той вътрешно си знае че е един Full of Shit.А за онази сервитьорка да не говорим..там положението е не само критично но и много тежко.

Отговори
8 4
Истина

Истина

16.11.2020 | 16:25

Ако стане нещо и аз се уплаша то града на къде отива ?? Господи Боже жив да не бях ...Ало Волейболисте,,ПЛОВДИВ е древен град на 7000 години ..Осъзнаваш ли какво ти говоря ? СЕДЕМ ХИЛЯДИ ГОДИНИ..Пловдив е надживял Императори,Царе,Князе,Монарси,хиляди поколения пред хилядолетията...КОЙ по дяволите си ТИ и за какъв се мислиш че Пловдив с теб или без теб не се оправя и няма да се оправи ? Ти за някакъв ФАКТОР ли се имаш бе ми.шко ? Година и половина откакто ХУНТАТА те назначи за кмет не си свършил работа и за 5 стотинки..Щял да работи,трябвали да работел.Какво си работил ТИ БЕ ? Какво си свършил за България и за града ни ? С какво си полезен ти на обществото и на Пловдивчани ? Ти си една нищо неправеща,необразована КРЕАТУРА и ПЛЮНКА.Ти си един мер.завец подлизурко и дъвка на подметката на един самозабравил се комунистически диктатор който краде парите на народа от една джипка.Ти си ратай,прислуга който може да ходи само за кафе и банички да купува.Погледни се от страни и осъзнай колко си жалък.Подмазвач на СИЛНИТЕ на деня с цел ЛИЧНО облагодеталстване..Цял живот прислуга и нищо правещ и цял живот такъв ще пукнеш.Никой няма да те помни..поредния парашутист УДОБЕН на мафията спуснат да краде за БКП и компания с цел и лично обогатяване..МИЗЕ.РНИК

Отговори
8 1
Запознат

Запознат

16.11.2020 | 11:29

Иван Тотев никога за нищо не е проверяван, напротив, винаги е бил покриван. Делото за зоопарка е показателно.

Отговори
11 6
Шенчев

Шенчев

16.11.2020 | 11:12

Дежурният луд целувач на Тотевия зад ник - Налито пак не е пил хапчета. Абе, психо, да ти прави впечатление, че си единственият защитник на Тотев тука? Или си ненормален, или ти плаща, или си самият Тотев, когато се нафиркаш. И в трите случая си аут. Използван презерватив. Да си на страната на бъдещ доживотен затворник, не е много умно. Ще идеш с него в панделата да му правиш компания, нали?

Отговори
11 4
Нали - Ех, г-н Тотев, статията не е за тебе, бе

Нали - Ех, г-н Тотев, статията не е за тебе, бе

16.11.2020 | 10:00

Най-крадливият и провален кмет на Пловдив - Иван Тотев отново се е напил и за да избие комплексите си, пак дращи коментари, независимо, че статията не се отнася до него. То бива и бива психясване, ама това вече надминава всичко. Тотев(Нали), иди се лекувай, може да си най-големият вагабонтин на Пловдив, но ми е жал за теб, дете имаш, за него помисли барем.

Отговори
13 5
прокурор

прокурор

16.11.2020 | 08:25

Зико да ти напомня ,че за затаяване на информация съдържаща елементи на престъпление подлежиш на наказателна отговорност.Защо цяла година мълча за престъпленията на Тотев.

Отговори
16 2
Пълен резил си зико

Пълен резил си зико

16.11.2020 | 08:09

Абе тъпир,кой те накара да се явяваш по телевизиите?Лъсна ти простотията пред цяла България.Хем си знаеш умствените способности.И не лъжи ,че четеш книги,че ставаш смешен.Все едно шимпанзето да чете.

Отговори
15 3
ЗДРАВКА  ЛИСИЦАТА

ЗДРАВКА ЛИСИЦАТА

16.11.2020 | 07:43

ЗДРАВКО, КОГА ЩЕ ВЗЕМЕШ СКАЛПА НА ЗДРАВКА ??? И БЕЗ ТОВА Е ПОЛИТИЧЕСКИ ТРУП . ПАРТИЙКАТА И СЕ СПОМИНА .

Отговори
13 1
Ха ха

Ха ха

16.11.2020 | 01:41

Това щял да направи, онова щял да направи и какво направи досега - едно Голямо Нищо. Една година е много време, един живот се създава за девет месеца, а вашите проекти всички са ялови. Орел, рак и щука сте в това кметство. В един Тир не могат да ви съберат и за една стотинка работа не сте свършили.

Отговори
17 3
Ццц

Ццц

16.11.2020 | 01:34

Гледах интервюто по телевизията и се срамувам от този човек, Ами той не може да си оправи лафа и що глупости изговори, край нямаха. Бил работил в болницата и ние какво да правим, паметник ли да ти издигнем. Толкова си и болен, хората мрат в линейките, а той работил, дом нямаш ли?

Отговори
19 3
Емилия

Емилия

16.11.2020 | 07:41

Срам, срам, срам! Но и тъга, че такъв чомек управлява града!

Отговори
17 2

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?