Следвайте ни

Здравко Димитров: Нови детски градини и сграда за Математическата гимназия

viber icon

Здравко Димитров: Познавам в детайли системата на образованието, защото в нея отговорностите са поделени между държавата и общината и имах отношение към много от проблемите. Аз лично като областен управител бях в основата на разработването на механизма за обхват. Той стартира от Пловдив пилотно и по него над 25 000 деца вече са върнати в училищата. Работим от години и за здрава връзка между бизнеса и образователните структури, за да знаем какви кадри ще са необходими в следващите години и как професионалните гимназии и вузовете да ги подготвят. За да могат в края на обучението младежите да имат в ръцете си диплома, която веднага могат да осребрят с намирането на хубава работа с добра заплата.

По отношение на базата също познавам основните проблеми. Тук те са свързани най-вече с необходимостта от нови детски ясли и градини. През последните години Пловдив се развива с бързи темпове и населението расте. Знам как да направя града по-удобен за младите семейства.

Конкретно планирам до края на мандата да изградим поне по едно детско заведение -ясла или градина, във всеки от шестте района на Пловдив. В града трябва да има удобно място за всяко дете, без да се налага родителите да пътуват с километри, за да го оставят или вземат от градината.

Имаме разписан план за строителството на две нови училища. Ще решим проблема със сградата на Математическата гимназия, както и на другите училища, които делят една сграда.

Работим по реален план, според който до 2029 година всички училища да преминат на едносменен режим.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?