Следвайте ни

Здравко Димитров нареди спешни проверки за опасни кабели в Пловдив

viber icon

Спешни мерки разпореди кметът на Пловдив Здравко Димитров във връзка с трагичния инцидент В София, при който 16-годишно момче загина след токов удар от необезопасен кабел.

"Започваме мащабна проверка на всички временни обекти, за да установим дали елзахранването им е обезопасено и дали е законно", заяви Димитров след работна среща с кметовете на райони и зам.-председателя на СД на „Електроразпределение Юг“ ЕАД  Здравко Братоев. В нея участваха също главният архитект на общината Димитър Ахрянов и зам.-кметовете по строителство и транспорт Пламен Райчев и Тодор Чонов.

„Необходими са превантивни мерки, за да не се допуска подобен инцидент като в София", подчерта кметът. Той обясни, че  ще бъдат сформирани комисии, в които ще влязат представители на общината, районните администрации и експерти от на „Електроразпределение Юг“ ЕАД.

В обекта на проверката ще бъдат включени всички временни обекти в училищата, детските ясли и градини, както и всички обекти на ОП "Общински пазари". ОП „Организация и контрол на транспорта“ също ще се включи в мащабната акция като извърши проверка на всички стълбове на уличното осветление и на светофарните уредби, заедно с електрическите табла, които ги захранват. Всички останали общински предприятия също ще проконтролират обектите, които са на тяхно управление. 

Операторите са предупредени да спазват изисквания. Кабелите по сградите също трябва да се премахнат.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Лимбо

Лимбо

18.02.2021 | 16:30

От какво ги правят тия стълбове за осветлението - още на 2-3 г. ръждясват и зеят пробойни , а капаците им често затегнати с тел на 40-50 см от терена.Рахатулсун профани . EU

Отговори
2 1
Лимбо

Лимбо

18.02.2021 | 16:32

Тва , дето трябва да е ежедневна рутинна дейност , ни са представя за специални мерки.

Отговори
4 1
От  време  на  време!

От време на време!

18.02.2021 | 15:58

Някои управници се сяпкат да напрвят по някоя проверка. Ама това да става планово? Няма такова нещо. Когато се ударят в горния праг тогава виждат долния.

Отговори
4 1
Хахаха

Хахаха

18.02.2021 | 15:51

Гепи палячовците се уплашиха. Кмете, махни ония Ел. табла от дърветата на площада щото там играят деца и ако нещо стане ще те обесят на тях, ей.

Отговори
4 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?