71
Следвайте ни

Здравко Димитров на среща с Дан Шомон: Ще се побратими ли Пловдив с град в САЩ

viber icon

Двамата обсъдиха възможностите за нови инвестиции в града под тепетата и подкрепа за реализацията на стратегическия проект за снабдяване с чиста питейна вода от яз. „Въча“

Кметът на Пловдив Здравко Димитров и политическият и бизнес консултант Дан Шомон се срещнаха, за да обсъдят възможностите за привличане на нови инвестиции в Община Пловдив.

„Коментирахме и необходимостта да се търси подкрепа на сериозни компании за реализацията на стратегическия за Пловдив проект за снабдяване с чиста питейна вода от яз. „Въча“, заяви след срещата Здравко Димитров. „Този проект е моя лична кауза, докато бях областен управител и смятам, че неговата реализация не бива да се отлага, защото той е важен не само за Пловдив, но и за целия регион“, заяви кметът. 

Дан Шомон е впечатлен от Пловдив от културно-историческото наследство,  огромния му потенциал и от пловдивчани.

Има идея да предложи на Пловдив да се побратими с град в САЩ, където има голяма българска общност. Освен това е изразил желание отново да посети града като следващият път ще бъде придружен от представители на бизнеса. 

Дан Шомон бе гост на Пловдив по покана на Младежката асоциация по политически науки, която събра на свое събитие представители на академичната общност, световни експерти по международна политика и хора от местната власт. Шомон е дългогодишен съветник на Барак Обама като сенатор и президент. Сред гостите бе и Владимир Петрович (посланик на Сърбия в САЩ в периода 2009 г. – 2013 г. ) и проф. Румен Кънчев, който е експерт по международна сигурност и геополитика. Официален гост на събитието бе кметът на Пловдив Здравко Димитров, който получи подарък от администрацията на Джо Байдън чрез Дан Шомон.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Бай Тошо

Бай Тошо

18.09.2021 | 13:37

В САЩ бездомниците живеят по палатки на тротоарите, като нашите протестъри! Като Филаделфия по улиците е като Зомбиленд от наркомани, само че тук такива видеа не дават уж "демокрация", а ги гледам по руските сайтове, иначе чукнете в Ютуб: "зомби, Филаделфия" и се наслаждавайте на нашите побратими!

Отговори
0 0
Жадния

Жадния

18.09.2021 | 13:12

Ако се бориш да се реализира тоя водопровод, ще останеш в историята на Пловдив и областта. Давай Кмете

Отговори
1 0
Миметео

Миметео

18.09.2021 | 11:58

Тоя може да докара мажоретките от кюмюрити колежа в Алабама за цвят по маалите но не и вода от Въча

Отговори
0 1
Здравко

Здравко

18.09.2021 | 11:42

Гледай напред а не в устата на преводача ,анадъмо !

Отговори
1 1
Пачов

Пачов

18.09.2021 | 11:39

Зико този проект е от 70 те години на миналия век няма как да е твоя кауза, Шомон дали ще докара вода ми е малко съмнително

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?