2374

Здравко Димитров на среща със собственици на имоти до Гребната

Придобиване на частните имоти в парка до Гребния канал е една от задачите пред местната власт в първите дни на годината. Кметът Здравко Димитров ще се срещне  със собственици на терени в парк „Отдих и култура“ или с техни упълномощени представители днес в ранния следобед. 

"Още преди две седмици публично заявих, че ще инициирам среща, за да потърсим заедно най-разумното решение в полза на гражданите. Винаги съм бил за запазване на зелените площи в града и искам да разбера какви са намеренията на собствениците на имота. Пред тях ще настоявам общественият интерес да бъде максимално защитен. Искам пловдивчани да знаят, че моята позиция е за защита на зеленината в Пловдив - така, както съм заявил в предизборната си програма“, каза Здравко Димитров. 

Той припомни, че е издал заповед, с която се сформира комисия от експерти и представители на групите в Общинския съвет. „Винаги съм търсил консенсуса и този път няма да наруша принципите си“, увери градоначалникът.

Общият устройствен план на Пловдив  отрежда 80 дка за зона за рекреационни дейности с частично застрояване. В Общинския съвет още през декември беше внесено предложение, подготвено от Дани Каназирева и групата й - „Съюз за Пловдив“, за провеждане на разговори със собствениците с цел да се запазят зелените площи, като се потърсят начини Общината да ги придобие, и сформиране на комисия, която да прецени кой от вариантите на придобиване е изгоден за града.

Предложението ще се обсъжда на първата сесия за тази година, насрочена за 13 януари, каза председателят на Общинския съвет Александър Държиков. На същото заседание ще се дискутира и искането на инициативния комитет „За парка“ зоната за рекреация да бъде преобразувана за озеленяване, като Общината да влезе в контакт със собствениците и да води преговори за закупуване на терена.

Инициатива „За парка“ е създадена по Закона за участие на гражданите в местното самоуправление. В комитета участват 50 активисти, подкрепени с подписка от над 1000 граждани. Законът изисква проверка, затова документите са изпратени до Главната дирекция на ГРАО и днес или утре се очаква отговор.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Сещингс!

Сещингс!

03.01.2023 | 14:12

Хубава работа, да се срещаш сам със себеси!Ми има такива случаи в медицината за раздвоение на мисълта, тук той е паталогичен!Сугурно е забравил, кой е собственника на имота, ми то от тези софри по празниците простено е и да забрави някой работи! Айде, че трябва, работа, работа и пак работа!

Отговори
1 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?