Следвайте ни

Здравко Димитров кани на среща протестиращите от Кючука

viber icon

Кметът Здравко Димитров и неговата заместничка арх. Невена Балчева ще се срещнат утре с инициативен комитет на протестиращите срещу предстоящ строеж на шестетажна кооперация в район „Южен“. 

Поредният протест срещу застрояването на пространството между бул.“Никола Вапцаров“ 67-87 и ул. „Македония“ 75-93 , зад тъй наречения Юбилеен блок е насрочен пред сградата на Община Пловдив 11 часа. 

Кметът на "Южен" Костадин Язов и специалистите от районната администрация вече са предоставили документацията на гражданите. Имотът, в който ПИМК ще строи жилищна сграда, е частен. Подробен устройствен план е влязъл в сила, има одобрен проект, а през юни, от тогавашната управа на Общината е издадено строително разрешение. Спазени са задължителните отстояния от съседния блок, а собствениците на терена са обещали благоустрояване на прилежащите площи, обясниха от кметството на "Южен". 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?