Следвайте ни

Здравко Димитров кани на среща протестиращите от Кючука

Кметът Здравко Димитров и неговата заместничка арх. Невена Балчева ще се срещнат утре с инициативен комитет на протестиращите срещу предстоящ строеж на шестетажна кооперация в район „Южен“. 

Поредният протест срещу застрояването на пространството между бул.“Никола Вапцаров“ 67-87 и ул. „Македония“ 75-93 , зад тъй наречения Юбилеен блок е насрочен пред сградата на Община Пловдив 11 часа. 

Кметът на "Южен" Костадин Язов и специалистите от районната администрация вече са предоставили документацията на гражданите. Имотът, в който ПИМК ще строи жилищна сграда, е частен. Подробен устройствен план е влязъл в сила, има одобрен проект, а през юни, от тогавашната управа на Общината е издадено строително разрешение. Спазени са задължителните отстояния от съседния блок, а собствениците на терена са обещали благоустрояване на прилежащите площи, обясниха от кметството на "Южен". 

Валентина Йеремиева

Репортер /журналист/ екип "общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Коментари

За да публикувате коментари трябва да имате профил в сайта

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?