Следвайте ни

Здравко Димитров: Изтегляме решението за щатните бройки на Епископската базилика

viber icon

„Ще изтеглим решението за щатните бройки на Епископската базилика. Гледаме да бъдем максимално коректни и към едните, и към другите. Макар че бройките са си бройки, Пловдив си е Пловдив, музеят си е музей, базиликата си е базилика. Ето пак един параграф 22”. Това заяви кметът Здравко Димитров по повод върнатото от Министъра на културата решение на местния парламент.

То е  за 20-те щатни бройки, който трябваше да бъдат прехвърлени от Археологическия музей към ОИ „Старинен Пловдив“. Новото служебно ръководство на Министерството на културата настоява за отмяна на решението на общински съвет. Според културното министерство актът на Общинския съвет е незаконосъобразен. Реакцията на държавата дойде след сигнал от съветниците на Демократична България.  Припомняме, че през март Министерство на културата отпусна държавни средства за заплати на нови 20  служители, които да бъдат назначени в Регионален археологически музей. Музеят е на държавна издръжка и средствата са отпуснати целево за управлението на Епископската базилика. На сесия на Общинския съвет от ГЕРБ предложиха тези средства за заплати да се насочат към „Старинен Пловдив”. Съветниците го одобриха.

На сесията утре трябваше да бъде внесен за гласуване Правилник за изменение и допълнение на правилник за устройството и дейността на общински институт "Старинен Пловдив". По този начин щеше да бъде препотвърдено прехвърлянето на бройките.

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Стоичков

Стоичков

19.05.2021 | 18:19

Някой пак се е изложил и сами сме се вкарали в параграф 22.

Отговори
4 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?