Следвайте ни

Здравко Димитров иска от премиера още 26 млн. за важни проекти в Пловдив ВИДЕО

viber icon

Кметът на Пловдив Здравко Димитров очаква финансова помощ от правителството за някои от най-важните инфраструктурни обекти в града. Става въпрос за близо 26 милиона лева. Градоначалникът вече е провел разговори с премиера Бойко Борисов и шефката на финансовата комисия в парламента Менда Стоянова в държавния бюджет за 2021 година да се включи финансирането на проектите за реконструкцията на булевард „Хаджи Димитър“ в район "Западен"( 4, 720 млн. с ДДС) и двете разширения  на ул. "Царевец":  от бул. "Пещерско шосе" до бул.  "Свобода" ( 5 млн. лв.) и от  ул. "Хаджи Димитър" до бул. "Пещерско шосе" (7 млн.).

Другият проект, за който Здравко Димитров разчита много на държавна помощ, е пробивът под Водна палата, за който са нужни 9 млн. лева. Осъществяването му ще улесни много трафика в района, като предвиденото кръстовище на две нива ще започне да се спуска от улица „4-ти януари“  и да излиза на първата пресечка от източната страна.

Бойко Борисов обаче засега не е дал категоричен отговор за исканите пари, като е напомнил, че държавата вече е заделила за Пловдив голяма сума за стадионите на "Ботев" и "Локомотив", както и за Околовръстното шосе.

"Премиерът ми каза: Вече взехте пари за стадионите, чакайте", обясни Здравко Димитров и предположи, че до края на годината ще е ясно кой от обектите ще получи финансиране.

 

 

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Петко

Петко

22.10.2020 | 14:47

Най глупавото решение беше да се дадат 37 млн.лв. за стадиони, на които ходят не повече от 5 000 души. Сега се моли за наистина важни транспортни проекти, но премиера правилно му е казал да чака. Пловдив е 350 000 души, а футболните фенове са по малко от 1% от тях.

Отговори
3 0
Пичага

Пичага

22.10.2020 | 13:25

Заради фенчетата парите отидоха за глупости !

Отговори
6 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?