Следвайте ни

Здравко Димитров и Георги Тютюков проверяват строежа на новата спортна зала

viber icon

Кметът Здравко Димитров и неговият заместник по направление “Спорт и младежки дейности” Георги Титюков ще видят днес на място докъде е стигнал строежът на новата зала "Дунав".  Бъдещият комплекс в район „Северен” започна да се изгражда през септември миналата година, но строителите бяха принудени  временно да спрат, докато се изясни въпросът с финансирането и заради извънредното положение.  Доста време отне изместването на топлопровод от EVN.

Новата зала  струва 4 193 000 лева с ДДС. Обектът се изпълнява от фирма „ Пирс - Д" ООД по договор с Община Пловдив. „Дунав” трябваше да бъде  завършена  за 360 дни.

Общо над 20 вида  спорт ще има в новия комплекс, включително  волейбол, баскетбол, художествена гимнастика, аеробика.  Най-високата зала е с височина 15 метра , а конструкцията вече е сглобена от фирма „Хелиос”. „За сравнение, старата зала "Дунав" е висока само 4 метра”, даде пример  Георги  Титюков.  След като  новият комплекс се завърши, старата зала ще бъде съборена и на нейно място се предвижда спортно игрище на открито.

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?