2374

Здравко Димитров готов да плати операцията на мъжа, затиснат от паднало дърво

Има осигурено финансиране за електронното таксуване в рейсове, но няма кой да го изпълни

Здравко Димитров изрази готовност да плати операцията на 64-годишен мъж, затиснат от паднало при бурята дърво. "Лично аз ще поема разходите за операцията от собствени средства. Търсим връзка със съпругата", каза кметът. 

Според финансовите разчети за 2023 г. месечната заплата на кмета е 5474 лева, без да се брои осигуряването. Възнагражденията на кметовете на районите е различно и е между 3091 лева за районите "Западен" и "Източен" до 3238 лева на "Централен". Заплатите се финансират от държавния бюджет.

Общинско предприятие "Градини и паркове" получава бюджет в размер на 13 млн. лева за 2023 г.  Запитан как оценява работата на предприятието след  десетки паднали дървета и клони по време на силния вятър,  Димитров  отговори: "Ако отидем да режем дърво, за което има експертиза, че е болно, веднага ще скочат защитници да го бранят. Хората са много чувствителни за всяко дърво. Но да не подценяваме това, че вятърът беше със скорост над 100 км/ч, при което има и други щети, освен паднали дървета. Кметът напомни, че в предприятието няма достатъчно кадри, а заплатите са ниски. "Има нови автовишки, но няма кой да работи", отбеляза той.

От собствените приходи на Общината се заделят най-много пари за Общинско предприятие "Чистота" - 35 млн. лева, част от които се плащат на частния подизпълнител КМД. Средствата се осигуряват от такса "смет" и тази година отново размерът <210> не е променен. Всички местни данъци, както и за МПС, се запазват от миналата година, подчерта зам.-кметът Величко Родопски. 

В новия бюджет за градския транспорт са предвидени 10 млн. лева, колкото бяха осигурени на превозвачите и през миналата година.

Отделно 4,5 млн. лева се залагат в новия финансов план на Община Пловдив за надграждането на електронната система в рейсовете, каза зам.-кметът по транспорт Тодор Чонов. Той напомни, че обществената поръчка за избор на фирма, която да въведе електронното таксуване в рейсовете, беше проведена и избран изпълнител - „Тикси” ЕООД, но критериите бяха обжалвани и върнати с решение на ВАС за корекция.

Поръчката отново е обявена, тече срок за внасяне на оферти, а критериите - променени. Зам.-кметът подчерта, че леко са занижени, като са предвидени по-малко автобуси или същият брой, който в момента трябва да обслужва 29 автобусни линии, както изисква в решението си ВАС. Надграждането на провалилата се „Индра” струва почти 12 млн. лева.

 Общинската транспортна фирма "Екобус", създадена да кандидатства по програма на ЕС за доставка на електробуси, ще има тази година само 167 000 лева за издръжка и проектиране. „До този момент няма отворена оперативна програма, но се надяваме да подготвим добър проект, с който да спечелим 20 млн. лева безвъзмездно финансиране за 20 електробуса”, обясни Тодор Чонов. 

За ОП "Организация и контрол на транспорта" са планирани 28 милиона. Освен контрол за изпълнението на курсовете на градските рейсове предприятието е задължено да поддържа светофарите, пътната маркировка, уличното осветление.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
12 коментара
шорошоядската кочина с населението й в насипно състояние,

шорошоядската кочина с населението й в насипно състояние,

30.03.2023 | 15:15

докото очаквате да бъдете спасени от нещастието, Бялата мафия от уроди очаква от това да спечели! Затова това тук никога няма да бъде държава!

Отговори
0 1
Папиханус

Папиханус

30.03.2023 | 14:24

Публичен линч за този дърт михлюзин!Плаща с чужди пари.

Отговори
4 2
Иво

Иво

30.03.2023 | 12:45

Помашки предизборни номера. От какъв зор той лично ше плаща? Чувства се засегнат ли? Здравна система нямаме ли да го поеме? Много малкоумен град и хора тука

Отговори
6 5
Пътник

Пътник

30.03.2023 | 12:28

Той Здравко Димитров се стискаше и не си беше платил членския внос до края на годината в ГЕРБ преди Бойко да го изпъди от партията и публично подиграе за това. Та чакате сега да плати операция на горкия човек.Щом иска да плаща Здравко Димитров значи признава лична вина за случилото се.

Отговори
10 2
РЕД И СПРАВЕДЛИВОСТ

РЕД И СПРАВЕДЛИВОСТ

30.03.2023 | 12:05

ДО ВСИЧКИ КОИТО СЕ ГОТВЯТ ДА СТАВАТ ДЕПУПАТИ...: БЕЗПЛАТНО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ И НИТО ЛЕВ ПЛАЩАНЕ ЗА ОПЕРАЦИИ ...НИТО ЗА КОНСОМАТИВИ НИТО ЗА СТАВИ - НИТО ЗА ПИРОНИ- НОТО -ЗА ТРАНСПОРТ С ЛИНЕЙКА ОТ ЗДРАВНОТО ЗОВЕДЕНИЕ....НИТО ЗА ПЕЙСМЕЙКЪРИ - НИТО ЗА ПЛАТНО В СТОМАХА НИТО ЗА ПИРОНИ НИТО ЗА СКЕНЕР--- АМИ ЯМР?!?НИЩО.......НИТО ЗА ПОТРЕБИТЕЛСКИ ТАКСИ....КЪДЕ СЕ НАМИРАТ ТЕЗИ ЛИЧНИ ЛЕКАРИ...МОЕТО СЕМЕЙСТВО Е ОТ 4 ЧОВЕКА ХОДИМ В МЕСЕЦА ЕДИН ПЪТ ЗА РЕЦЕПТА ЗА ЛЕКАРСТВА ДАЖЕ МИНАХ НА ТРИМЕСЕЧНИ И ТО САМО ЗА 2-МА .ОСТАНАЛИТЕ НЕ СА СТЪПВАЛИ С ГОДИНИ... ТЕЗИ МЕДИЦИ КОИТО СЕ ИЗУЧИХА ОТ НАШИТЕ ДАНЪЦИ И ТРУД...ХВАЛА ИМ .НАПРАВЕТЕ ИМ ЗАПЛАТИТЕ ПОНОСИМИ И НИКАКВИ ЧАСТНИ ПРАКТИКИ АКО СА НА ДОГОВОР В ЛЕЧЕБНО ИЛИ ДРУГО МЕДИЦИНСКО ЗАВЕДЕНИЕ.....НИКАКВА ЧАСТНА ПРАКТИКА . АКО РАБОТИШ В БОЛНИЦА ТОВА Е ....АКО ИСКАШ ЧАСТНА ПРАКТИКА ТОВА ЩЕ Е ....НЕ КАТО СЕГА НА ПЕТ МЕСТА И НАЙ НАКРАЯ НИКЪДЕ....И МНОГО ВАЖНО ДА СЕ МИНАВА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ ПО РЕГИОНИ И ПРИЕМА ДА Е С ЛИМИТИ ПО НЕОБХОДИМОСТ ПО РЕГИОНИ...КАКТО Е С НОТАРИУСИТЕ ... Н ГЛАВА ОТ НАСЕЛЕНИЕТО И СПОРЕД НУЖДИЕ НА РЕГИОНА......НЕКА ПОЛЕКУВА БАБИ В ГРАНИЧНИТЕ СЕЛА И ТОГАВА ДА СЕ СТИГА ДО БОЛНИЦИ...В ГОЛЕМИТЕ ГРАДОВЕ...СЕГА С ЖЪЛТО ПОКРАЙ УСТАТА И ВЕЧЕ ЗАВ.ОТДЕЛЕНИЕ- ПА ДОЦЕНТИ ПА ПРОФЕСОРИ...ТО НЕ ОСТАНА ПРОС ЛЕКАР... НИТО ЕДНА ЗДРАВНА ПРАКТИКА БЕЗ ДОГОВОР СЪС ЗДРАВНА КАСА....СЕГА ОТ БОЛНИЦАТА С ГОТОВИТЕ ИЗСЛЕДВАНИЕ И ПРОВЕДЕНО ЛЕЧЕНИЕ ОТИВАШ В ЧАСТНИЯ КАБИНЕТ НА ДАДЕН ЛЕКАР ....ТАМ ИЗНЕНАДА СЛЕД ИЗНЕНАДА...НЕ РАБОТИ СЪС ЗДРАВНА КАСА ... И ТАРИФАТА МУ Е КОСМИЧЕСКА. И ПАК ТЕ ВРЪЩА В БОЛНЦАТА НО ВЕЧЕ КАТО "СВОЙ" КАТО СИ СИ ПЛАТИЛ ЗА ВСИЧКО ТЪПКАНО...ЗАЩО?!?! ЗАЩОТО НИ ОТАНА ЕДНО ЗДРАВЕ И МАЛКО НАДЕЖДИ! ДОРИ ЧАСТНИТЕ БЕЛНИЦИ ЩОМ ПРАКТИКУВАТ НА ТЕРИТОРИЯТА НА СТРАНАТА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДОГОВОР СЪС ЗДРАВНА КАСА...СЕГА КАКВО СТАВА В БОЛНИЦИТЕ ПРОСТО ЛЕКАРИТЕ СИ НАБИРАТ ПАЦИЕНТИ ЗА ЧАСТНИТЕ ПРАКТИКИ...... НЕКА НЯКОЙ РАЗСЛЕДВАЩ ЖУРНАЛИСТ СИ НПРАВИ ТРУДА ДА МИНЕ В МБАЛ СВ.ГЕОРГИ И КЪДЕТО СИ ИЗБЕРЕ...ДА ПРОВИРИ НА НЯКОЛКО ЛЕКАРИ ДОЦЕНТИ ПА И ПРОФЕСОРИ ПА И АСИСТЕНТИ.... НЕКА ПРОВЕРИ КАКВИ ИМОТИ ИМАТ ??!?!?!?! И ДА ВИДИМ ЗАЩО РЕВАТ ЧЕ ТРУДА НЕ ИМ Е ПЛАТЕН.... -------БЕЗПЛАТНО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ...ТВА КОЙТО ОБЕЩАЕ ЩЕ Е ПЪРВА ПОЛИТИЧЕСКА СИЛА.... В МОМЕНТА НЯМА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ ИМА ЗДРАВЕОГРАБВАНЕ..... МОЕТО КУЧЕ ГО ЛЕКУВАМ В КЛИНИКА ПРОВЕТ ТО Е ГЛЕДАНО И ГРИЖИТЕ ЗА НЕГО СА ПОВЕЧЕ ОТ ЗА ЧОВЕК....ТАКАВА ГРИЖА И ОТНОШЕНИЕ...ДА ПЛАЩАМ НО ТО НЯМА ЗДРАВНИ ОСИГУРОВКИ....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Отговори
7 2
Безогледен цинизъм

Безогледен цинизъм

30.03.2023 | 12:04

Ами след , както се налапа за наша сметка що да не плати.Бълха го ухапала.

Отговори
13 2
Дядо

Дядо

30.03.2023 | 11:56

Ами да плати , като не си вършат работата неговите служители. Във всички градинки има дървета които при силна буря ще паднат върху някой. Служителите му лапат мухите и хич не им дреме , трябвало някои да им каже. Да отидат па да се огледат , няма защо някои да им напомня ,че трябва да си свършат работата. Здравко ще му плати за операцията , ами болките които трябва да изтърпи ,той знае ли какво е . НЕ.

Отговори
12 2
Иван Драндаров

Иван Драндаров

30.03.2023 | 11:29

Така наречения здравко да става и да се маха...

Отговори
16 4
Поздравления

Поздравления

30.03.2023 | 11:13

Браво! Само, че трябваше да плати Козарев, той не си е свършил работата.

Отговори
15 2
За какво браво? За това , че след маминия е най -големият лапач ли?

За какво браво? За това , че след маминия е най -големият лапач ли?

30.03.2023 | 12:13

С чужди "усвоени" пари лесно се плаща! Това са нашите пари , наивници!!! Че и браво му викат! Ей затова Пловдив ще се "управлява" , пардом, изсмуква от недоразумения , като Тотю и Зи

Отговори
7 1
bam

bam

30.03.2023 | 10:52

Не бих взел пари от този крадец и некадърник!

Отговори
13 5
така ли ?

така ли ?

30.03.2023 | 12:13

ЩО??? ТОЙ ГИ Е ОТКРАДНАЛ ОТ НАС....ДА ПЛАЩА Б.ОК.ЛУКА ... ЖАЛКО ЧЕ ЩЕ Е ЗА ТАКЪВ ЛОШ ПОВОД ИНАЧЕ ДА ПЛАЩА...ТОЙ ЩЕ ПЛАТИ ОТ НАШИТЕ ПАРИ...ДЕТО Е ОТКРАДНАЛ.

Отговори
9 2

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?