Следвайте ни

Здравко Димитров: „Форум Север“ ще бъде голяма атракция

viber icon

Кметът на Пловдив Здравко Димитров провери напредъка на проекта за реставрация и консервация на "Форум Север" и прогнозира, че ще се превърне в една от големите атракции под тепетата.

„Много скоро това ще бъде един от най-интересните обекти в центъра на Пловдив. Финализирани са вече археологическите разкопки и в момента се укрепват стените, извършва се изграждане на инфраструктура и експониране на археологическите ценности“, заяви градоначалникът.

На обекта са открити археологически артефакти с висока културно-историческа стойност, сред които е и мраморна плоча с изображението на богинята Артемида-ловджийка и статуетка на богинята Кибела, която по римско време се е почитала  като покровителка на благосъстоянието на градовете и държавата.

За реставрацията и експонацията на знаковия археологически паметник в бюджета на Община Пловдив са заложени 85 000 лв.

В проверката участваха и зам.-кметовете по транспорт и сигурност Тодор Чонов и Йордан Ставрев, които инструктираха ръководителите на обекта при работа да не се разпръсква пръст и да се поддържа теренът чист,  което е задължение на всяка  фирмата-изпълнител. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Котис Филипополски

Котис Филипополски

23.02.2021 | 15:16

Да, може на форума да посадят чушки и домати и да покажат как са ги брали яли и с..... ли, първенците на Филипополис и лично от императорите Тотевис и Зиконис от рода на Гербелоните!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?