Следвайте ни

Здравко Димитров: Бетонният мост ще бъде запазен

viber icon

„Пътната връзка „Бетонен мост“ ще бъде запазена“. Това съобщи кметът на Пловдив Здравко Димитров след среща с изпълнителния директор на НКЖИ инж. Красимир Папукчийски и областния управител Дани Каназирева. „Ще се търси инженерно решение при техническото проектиране на пробива на Централна гара“, коментира инж. Папукчийски. По думите му това е ангажимент на Националната компания. Целта е да се синхронизират проектите за пробива под Гарата, транспортните връзки с новия пробив на ул. „Кукуш“ и бул. „Васил Априлов“ и с транспортния възел „Модър-Царевец“.  Той обясни, че след като бъде готов проектът на целия ареал, ще има широко обществено обсъждане, за което настояват пловдивчани. 

„Много се радвам, че въпреки спекулациите по темата, пътната връзка ще бъде запазена. Това е поредната среща, която инициираме и вече имаме съществен напредък“, коментира областният управител Дани Каназирева. 

„НКЖИ работи добре с Община Пловдив и Областната управа и съм сигурен, че ще намерим най-доброто решение за града“, бе категоричен кметът Димитров.

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?