Следвайте ни

Здравко Димитров: 24 май ни зарежда с духовна сила и гордост

viber icon

Уважаеми дейци на българското образование, наука и култура,

Скъпи деца и ученици,

Днес е най-светлият, най-красивият и най-емоционален празник – 24 май. На този ден изразяваме своята дълбока признателност и преклонение пред делото на светите братя Кирил и Методий и всички, които са посветили живота си на българската книжнина и духовност.

24 май е специална дата за нас българите, тя ни зарежда със сила и гордост от постиженията на нашите духовници и книжовници, тя е нашият спомен от детството, почитта ни към миналото и светлата надежда за бъдещето ни. Няма българско сърце, което да не трепва под звуците на химна „Върви, народе възродени“.

Скъпи учители, искам да изразя своята признателност за Вашия труд и усилия в името на просветата и образованието на децата. През изминалата тежка за целия свят година, в условията на пандемия и световна криза, българското образование показа, че силният и непоколебим български дух може да победи всички препятствия и трудности. Общинската образователната система показа своята иновативност и адаптивност в онлайн среда. Община Пловдив е лидер в България в прилагането на дистанционно обучение и облачни технологии и сме горди от този факт.

Скъпи ученици, пожелавам Ви да запазите искрата на познанието и жаждата за усвояване на нови знания и умения. Бъдете любознателни и упорити, и не забравяте, че познанието дава възможности да следвате мечтите и да отстоявате идеалите си.  Вие сте нашето бъдеще и от Вас зависи да създадете по-мъдър, по-разумен и по-справедлив свят.  

Честит празник на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност!

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Dii

Dii

24.05.2021 | 09:27

Здравко бе, чети! Здравко не чете, топката го влече..... то си му и личи де.

Отговори
3 0
ГОРДИ

ГОРДИ

24.05.2021 | 09:22

ЗДРАВКО ДИМИТРОВ ПОНЕ ДНЕС НА ТОЯ ПРАЗНИК НЕ БОГОХУЛСТВАЙ!!! ЧЕСТИТ 24 МАЙ НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ БУДНИ И ЗАСПАЛИ ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ БЪДЕТЕ ГОРДИ ЧЕ СТЕ БЪЛГАРИ!!!!! БЪЛГАРИЯ Е ВЕЛИКА-ДРЕВНА -КРАСИВА И ВЕЧНА !!!! ИМА НИ ВСЕ ОЩЕ И ЩЕ НИ ИМА.... !!!! ЧЕСТИТ ПРАЗНИК !!!!

Отговори
4 0
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!!!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!!!

24.05.2021 | 08:42

А КОЙ ни разрежда!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?