49

Завоят невъзможен: Нови знаци пилят нерви и ламарини в центъра на Пловдив

Поставен преди дни пътен знак пили нервите на шофьори и ламарините на коли в Пловдив. Става въпрос за пресечката на малката уличка „Нешо Бонев“ в подножието на Младежкия хълм и ул. „Велбъжд“, а обитателите ѝ сигнализираха медиите за куриозната ситуация.

Тези дни, във връзка с въвеждането на еднопосочно движение в квартала южно от бул. „Пещерско шосе“, били инсталирани нови пътни знаци, регулиращи движението. Според тях идващите по уличката вече трябва да правят задължителен десен завой.

Точно на въпросното кръстовище обаче от години стърчи електрически стълб, в който се удрят 8 от 10 автомобила, завиващи надясно завой от ул. „Нешо Бончев“ към „Велбъжд“. За по-големите превозни средства пък това е мисия невъзможна, след като вече не е разрешен левият завой, твърдят живеещите в района.

В репортаж по Нова тв тази сутрин се видя, как общински камион с дезинфекционен разтвор за боклукчийските кофи не успява да направи задължителния десен завой на тясното кръстовище. Водачът му опита да завие надясно, но имаше опасност да събори стълба, който и без това е изкъртен в долната си част и при по-сериозен сблъсък може да падне. Ако пък реши да завие наляво, ще извърши нарушение според новата вертикална сигнализация, защото ще влезе в насрещното движение на ул. „Велбъжд“. Накрая шофьорът установи, че завой надясно е мисия невъзможна и с няколко сложни маневри се върна обратно.

Според хората въпросният електрически стълб е станал легендарен в квартала. Всеки, който не го знае, задължително го удря, твърдят обитателите на тясната уличка.

Според тях новите пътни знаци на кръстовището – за задължителен десен завой от „Нешо Бончев“ и за еднопосочното движение по „Велбъжд“,  трябва да бъдат премахнати и да се възстанови старата регулировка на движението, за да се избегнат неприятни ситуации в бъдеще.

Кметът на район „Централен“ Георги Стаменов е поканил утре на среща недоволните граждани, за да търсят заедно решение на проблема.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 3 оценки
5/5 от 3 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Нешо

Нешо

10.04.2023 | 15:00

На кого му трябват тези знаци в района?

Отговори
0 0
Цар Вул

Цар Вул

10.04.2023 | 14:25

Значи стълб има поставен на улицата или улицата е поставена там...или друго? Ясно е видно, че няма никакво разграничение на стълба от уличното пътно платно, следователно този стълб е там в нарушение на ППЗДвП и ЗДвП. Следователно собствениците на всички ударени автомобили могат да спечелят делата, които са завели или обжалването на съставените актове по ЗДвП. Също така няма поставен знак показващ стеснение на платното за движение... Докато търпите тия свинщини, ще имате свинщини. Просто тия лици трябва да са само за живущите в квартала, общински машини и таксиметрови автомобили. Съболезнования на собствениците на алуминиеви джанти и гуми с числа в размера 40 или 30...

Отговори
1 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?