1939

Завишават парите за ремонт на ул. „Даме Груев“ с 1,4 млн. лева

Средствата, договорени за реконструкцията и разширението на ул. „Даме Груев“ в размер на 7,5 млн. лева с ДДС, ще бъдат увеличени с още 1 476 240 лева, ако Общинският съвет одобри днес предложението на кмета Здравко Димитров за изменение на бюджета. Причината за индексацията е инфлацията, задълбочила се заради войната в Украйна, а допълнителните пари се дават съгласно държавната методика, посочва в доклада си ресорният зам.-кмет Пламен Райчев. Обектът се изпълнява от фирма „Парсек Груп“.

За ул. „Владая“, чийто ремонт е възложен на същата фирма, са предвидени допълнително 527 864 лева. Завишени ще бъдат и средствата за изграждане на 74 социални жилища. Европейският проект на стойност 5,2 млн. лева без ДДС ще се дофинансира и от държавата с 945 000 лева. Оборудването и обзавеждането на квартирите, което включва печки, бойлери, легла, маса, столове, климатици, струва 450 000 лв.

За реставрацията на Небет тепе се искат допълнително 192 000 лева, защото се оказа, че трябва да се прави по-широк тротоар за пешеходци, за разлика от заложения габарит. Проектът „По крепостните стени на Филипопол“, в чийто обхват е и Източна порта, е на стойност 8 млн. лв., от които 6 милиона са европейско финансиране.  

Общината ще плаща и 1 080 000 лева такса за битови отпадъци за собствените сгради, както предвижда законът. Част от тези средства се взимат от ремонта на ул. „Владая“.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?