Следвайте ни

Завишават до 30 хлапета в първа група в детските градини в Пловдив

viber icon

Недостиг на места в детските градини в Пловдив  е причината зам.-кметът Стефан Стоянов   да поиска съгласието на Общинския съвет в първите групи на забавачките децата да се увеличат до 30. 

Община Пловдив обяви при първото класиране 2043 места, за които кандидатстваха 2456 деца. От тях са приети 1885, а останалите ще участват в следващото класиране.  Но за всички няма да има достатъчно места, тъй като те са само 158, от които 107 са в район „Източен“,  незаети има още в ДГ „Перуника“ и „Захарно петле“. 

Стефан Стоянов посочва, че за второ класиране следва да бъдат обявени свободни места до 25 деца в първа група. Това отново няма да даде възможност за прием на всички деца, обяснява зам.-кметът. Той посочва, че средната посещаемост  е под 18 деца, и напомня, че общината е осигурила добри социално – битови условия в детските градини. 

Решението зависи от Общинския съвет, който ще заседава на 20 май. 

  

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Учителка в училище

Учителка в училище

17.05.2021 | 19:21

Подкрепям Силвия! И моля, как 30 деца ще се помещават, на утвърдените от мед. власти, квадратна площ? По разпоредба тя е за 24 деца, алоооо.

Отговори
4 0
Силвия

Силвия

17.05.2021 | 18:55

Това е гавра с учителите! Кое по- напред да гледат? Това са 30 деца... И не ми казвайте, че никога не са всичките и винаги има отсъстващи. Аз също съм имала дете в градина и в повечето случаи си бяха пълна група . Ако отсъстват, са по 3, 4, 5... не са 10! Тогава трябва да се сложат по 2 учителки + лелята, ако е свободна жената!

Отговори
5 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?