1939
Следвайте ни

Завършват ремонта на бул. „Христо Ботев“ до изборите

viber icon

Адските задръствания на бул. „Христо Ботев“  наближават финала, макар че още десетина дни шофьорите и пътниците ще бъдат подложени на тормоз, придвижвайки се в една колона покрай строителните машини. 

Ремонтът на възловия булевард в участъка между гарата и Коматевския надлез ще приключи до изборите, обясниха от фирма „Драгиев и ко“. 

Работата по водопровода е завършена окончателно, а в края на миналата седмица от бордюр до бордюр беше положен биндер – първи пласт от настилката  от ул. „Кавала“ /срещу гарата/ до газстанцията.   

"Днес и утре в същия участък  ще се довършват дъждоприемните  и ревизионни  шахти, а от сряда започваме с последен износващ слой  асфалт с дебелина 4 см, който издържа на по-високи температури", разказа за „Марица“ техническият ръководител на обекта инж. Валентин Алексиев. 

Движението по северното платно няма да се спира, но и през тази седмица  си остават в сила ограниченията. Както „Марица“ писа, строителите можеха да свършат  задачата по-бързо, но  от Пътна полиция не разрешиха  изцяло да се спре трафикът. 

След една седмица предстои  пресфалтирането на още един участък пак на северното платно на бул. „Христо Ботев“   - от  Бетонния мост  до светофара на колелото. И в тази отсечка настилката ще се сменя първо в едната лента, после в другата, което означава, че отново ще пътуваме  в индианска нишка. 

Очаква се ремонтът на бул. „Христо Ботев“ да приключи окончателно  към средата на следващата седмица,  няколко дни преди изборите. 

Кръстовището до Централна гара си остава със стара настилка и стари тръби, тъй като в тази част булевардът ще се разкопава за строеж на тунел под жп ареала. Това означава, че ще има нов тормоз с трафика. 

По бул. „Копривщица“ от  Пещерско шосе до Коматевско  вече е положена хоризонтална маркировка, но от източната страна на булеварда  се работи.  По договор  реконструкцията на водопровод по бул. „Христо Ботев“, „Копривщица“, Коматевско шосе и „Никола Вапцаров“ с дължина близо 5 км. трябва да приключи до края на ноември. 

 

 

 

 

 

 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

браво

браво

01.11.2021 | 08:07

Гласувайте за ГЕРБ - с мафията напред! "Инженерг", "ин-хаус" и пълен хаос! Чекмеджето трябва да се пълни! А има и офшорни сметки....

Отговори
2 5

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?