Следвайте ни

Завършват по-рано Водния проект в „Кършияка“

Всяка разкопана улица възможно най-бързо да се асфалтира, нареди Здравко Димитров

viber icon

С повече от месец по-рано ще завършат ремонтите по Водния проект в "Кършияка", след като общината пришпори фирмата изпълнител "Европейски пътища".  Неин представител беше привикан от кмета Здравко Димитров миналата седмица, за да се актуализира графикът на работа. Така вместо до края на септември, се очаква ремонтните дейности по улиците от двете страни на моста на Герджика да приключат до края на юли. До 30 май пък трябва да е готов бул. „Марица“ – север, като в момента строителите поставят новата ВиК мрежа, ще положат асфалтова настилка, а общината стриктно ще следи за изпълнението. Това стана ясно по време на инспекцията на Здравко Димитров в района на ремонта.

Близо 9000 метра канализация и 4000 метра водопровод са сменени до момента 

по Водния проект в район „Северен“. В квартал „Захарна фабрика“ почти на 90% новата ВиК мрежа е завършена. 

Предстои в близките дни да стартира подмяната на 720 метра чугунен водопровод и полагането на нов магистрален водопровод по улица „Петър Шилев“. Здравко Димитров се разпореди, след като дадена улица бъде разкопана, да се работи по нея и в максимално кратки срокове да бъде асфалтирана, за да е отново проходима.

„Правим всичко за удобство на хората, които живеят и работят в "Северен", така че строителите обещаха да се съобразят и дори за приключат по-рано.

Графикът на работа е максимално съкратен, а машините ще излязат възможно най-скоро

от зоната на бул. „Марица“- север, ул. „Порто Лагос“ и „Луда Яна“, за да се върне нормалният ритъм на живот“, уточни кметът, който разговаря със строителите и живеещите граждани и в двата квартала.

„Призоваваме гражданите да не паркират автомобилите в близост до кръстовища, тъй като това затруднява работата на строителите“, заяви ресорният зам.-кметът Пламен Райчев.

Той посочи, че най-големите проблеми са свързани с редовното водоподаване, когато фирмата неумишлено компрометира действащ водопровод.

Освен в тези зони в момента строители работят и по рехабилитация на Главен колектор VII, която също ще приключи предсрочно. Предстои да стартира и един от най-важните етапи от Водния проект – изграждане на нов колектор с дължина 2,746 км. по бул. „Дунав“ и бул. „Брезовско шосе“.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Борис

Борис

27.04.2021 | 07:27

ГЕРБ са най големите крадци и нищо повече!

Отговори
3 0
Захари

Захари

26.04.2021 | 16:01

Кметеее, кмете... Досега спа и като видя, че народът се гневи, се размърда. Така не се управлява, ама ти не си наясно с тези неща. В момента имаш невероятната възможност да зарадваш едновременно всички пловдивчани, като си подадеш оставката! Замисли се, това е шансът ти да излезеш сух от кметската си авантюра, която очевидно не е залък за устата ти!

Отговори
10 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?