71

Затвориха Бетонния мост! Кметът на Пловдив се кръсти да отворят до Коледа СНИМКИ

До края на юни - началото на юли се очаква да бъде монтиран светофар на ул. “Даме Груев” и “Пере Тошев”. Тогава ще махнат и загражденията до читалището, каза Атанас Кунчев. 

 

Бетонният мост беше затворен от двете страни малко преди 12 часа днес за шест месеца, тоест до Коледа.

Кметовете на Пловдив и район “Южен” Костадин Димитров и Атанас Кунчев пристигнаха да видят дали има проблеми с трафика на кръстовището на бул. “Македония” и “Кукуш”. С тях беше и Георги Стоилов, шеф на ОП "Организация и контрол на транспорта". 

Дано успеят да завършат реконструкцията в срок, напътства Димитров и се прекръсти, след като бяха поставени загражденията при пресечката за “Билла”. Кметът отново подчерта, че по времето на ремонта ще наблюдават дали линейните графици се изпълняват стриктно, въпреки че Община Пловдив не е възложител на проекта за реконструкцията. Договорът със строителите е подписан от НКЖИ, държавната фирма плаща и парите за новото съоръжение. 

Служители на Транспортна полиция отбиваха трафика по “Кукуш” към надлез “Родопи”. 

Вторият екип на фирма “Трейс Груп” отцепи двете рампи към моста на бул “Христо Ботев”. От Сточна гара вече се пътува само направо.

“От днес започваме да премахваме асфалтова настилка, от понеделник ще се изрязват дървета и храсти.  Ще се демонтира уличното осветление, а конструкцията над жп линията ще се премахва в края на юни - началото на юли”, обясни Николай Иванов, ръководител на проекта.

Пътните знаци за затворения мост са поставени на бул. "Македония" преди кръстовището с ул. “Даме Груев”, по която се пренасочва основното движение. 

До края на юни - началото на юли се очаква да бъде монтиран светофар на ул. “Даме Груев” и “Пере Тошев”. Тогава ще махнат и загражденията до читалището, каза Атанас Кунчев. 

На ул. „Даме Груев“ до Събота пазара в понеделник ще бъдат поставени временни спирки за градските автобуси, които минават по променен маршрут.  Работниците на ОП „Организация и контрол на транспорта“ не са успели през седмицата да улеснят навреме пътниците.

Пешеходците също вече не могат да минават по моста. Кръстовището на бул. "Македония" е отворено както към ул. "Кукуш", така и към "Билла". 

 

 

Оцени новината

Оцени новината
3.4/5 от 9 оценки
3.4/5 от 9 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?