49

Затварят възлово кръстовище на бул. „Александър Стамболийски” до дни

Възловото  кръстовище на бул. „Александър Стамболийски” с ул. „Димитър Талев”  ще бъде затворено за изграждане на Южния обходен колектор . 

„Очакваме да започнем работа на кръстовището в понеделник, след като сложим пътните знаци”, каза за „Марица” техническият ръководител на проекта инж. Веселин Вълчев. 

Багерът вече стигна досами кръстовището. За да продължи изкопът, който се прави на дълбочина близо 8 метра, трябва да има пространство, обясниха строителите. 

Строителните работи на бул. „Александър Стамболийски” в участъка от пресечката с бул. „Македония” до ул. „Димитър Талев” покрай затвора започнаха в началото на декември. Досега са положени 100 метра от колектора, който трябва да мине по целия булевард. Колекторът  е със сечение 2,4 метра и монтажът става бавно, тъй като изкопът най-напред трябва да бъде укрепен.

Според инж. Веселин Вълчев работата на кръстовището ще продължи десетина дни. 

Ул. „Димитър Талев” е входно – изходна артерия на Пловдив, при това интензивно натоварена, и затварянето на кръстовището ще създаде допълнителни главоболия на шофьорите. Движението ще бъде пренасочено по Коматевско и Кукленско шосе за вход и изход, а вътре в квартала по ул. „Стефан Стамболов” и съседните квартални улици.  

Предстои до една седмица  да бъде затворено и още едно ключово кръстовище в Кючук Париж – на ул. „Даме Груев” и „Пере Тошев”, за да свържат нов магистрален водопровод с мрежата. 

 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
Герб продължава да краде

Герб продължава да краде

24.01.2023 | 22:26

Южен го затвориха отвсякъде. Да затворим кметовете в затвора. Там им е мястото на мръсниците.

Отговори
6 0
Лъжци не улица Димитър Талев е входно изходна артерия ...

Лъжци не улица Димитър Талев е входно изходна артерия ...

24.01.2023 | 22:22

А неизградения булевард Македония, трасето на който минава точно от там е входно изходяща артерия за града. Мръсни гербаджийски кметове. Не построихте нито един от петте булеварда в този район, които реално са само тясни улици и нереализирани трасета. Мръсници. Унищожиха района с най-голямо население.

Отговори
7 0
Марково

Марково

24.01.2023 | 19:39

Що бе не сте ли доволни от анархията породена от слугите на ББ?, Е пак гласувайте за тях.

Отговори
8 0
Някой

Някой

24.01.2023 | 17:51

ЗАТВОРЕТЕ СИ ЕДНОКЛЕТЪЧНИТЕ МОЗЪЦИ!!!

Отговори
5 0
Чико

Чико

24.01.2023 | 14:31

Всичко затваряме аз и Райчо. И града ще затворим, и парите за ремонти ще копнем. Трябва да храним, че няма кога пак след есента.

Отговори
13 2
Екстра

Екстра

24.01.2023 | 17:32

Хубаво , че го предвидих, и си напълних джобчетата... бат Б.

Отговори
6 1

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?