71

Затварят Пещерско и Околовръстно, разкопават до Водната палата за пробив

Тежки задръствания се очакват след 1 юли , защото тогава започват ремонти на възлови артерии в Пловдив. 

Организацията беше обсъдена днес на срещата в община Пловдив, проведена от кмета Здравко Димитров с ръководителите на фирмите, сред които бяха EVN- Топлофикация и В и К,  и районните кметове.

От 1 юли изцяло се затваря Околовръстното шосе от кръстовището за Коматево до  Пещерско шосе.

Ремонтът ще се изпълнява от фирма "Европейски пътища". На пътя ще се работи 2 месеца. За  Прослав ше има достъп, увери кметът.

ЕВН ще сменя парното на Пещерско шосе от ул. “Рая” в западна посока.

От дружеството обещават да оставят едно платно за движение и колите ще вървят двупосочно.  Топлопровод ще се подменя на ул. “Владивосток" и “Мизия”, на "Иван Рилски" и "Акация". Отсечката е с дължина 250 метра и апелът към изпълнителите е да свършат работата за един месец. Датата на затварянето ще стане ясна до края на тази седмица.

 

 

От 1 август се планира старт на изграждането на пробива до Водната палата под бул. "Цар Борис III Обединител".  Подлезът трябва да е готов до края на декември 2023 г. 

Предстои разкопаване и на бул. "Христо Ботев", където ще продължава подлезът под жп линията на Централна гара. 

Очаква се след средата на юли да започне прокарването на Южен обходен колектор  от кръстовището на Пещерско шосе по ул. "Царевец" и след това по бул. "Александър Стамболийски".

Според графика от 1 август тръгва ремонтът на бул. "Хаджи Димитър".  Работи се и в участъка на Брезовско шосе, а след като монтират в и к съоръженията, ще разкопава бул. "Дунав".  Строителството на Брезовско шосе временно е спряно, докато се назначи екип от археолози, но от понеделник се възобновява, каза кметът.

До 15 септември трябва да завърши ремонтът на ул. "Радко Димитриев" в квартал "Гладно поле", който започна преди девет месеца.

"Извинявам с на гражданите, но тези ремонти са необходими на Пловдив", каза Здравко Димитров и препоръча повече хора да ползват градския транспорт. Той увери, че ще бъде направено всичко възможно, за да не се стига до хаоса в трафика.

Снимки от Наташа Манева 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Юлия

Юлия

08.06.2022 | 19:01

Къде ще са спирките на въртолетите, защото не виждам как ще става? Че трябват ремонти, трябват, но наведнъж толкова натоварени кръстовища?

Отговори
3 0
Котис 1

Котис 1

08.06.2022 | 18:21

Такъв елементарен и прост кмет не е имало в Пловдив от оссобождението от турско робство до сега!Този град на интелигентни и достолепни хора не може да се управлява като някаква кръчма!Това ,което този човек е работил преди да излижи гъ зъ на Борко Банкянски!

Отговори
13 1
Георги

Георги

08.06.2022 | 18:13

Абе кмете кажи на хората как ще се променят автобусните линии. Как да ползваме градския транспорт, като не знаем къде ще минават автобусните линии. Толкова некадърно ръководство Пловдив не е имал от началото на 20 -ти век.

Отговори
13 1
Баста на крадците!!!!!

Баста на крадците!!!!!

08.06.2022 | 17:56

Ай сектир бе крадци!Улица Рая ,кръстена на дъщеря му!Бързат да сключат договори и да вземат комисионните!Друго не ги интересува!Сега ще напълнят гушите и после ще си гледат сеира!Разберете!!!!Не им пука за нас !Ще окраднат едни пари,както откраднаха от тр.проект 20мил,,Колодрума 30мил.,Зоопарка 10мил.колелото на водната, 2мил.Ц.Симеоновата градина 15мил. и построиха за себе си ХотелИмпериал,ЖК Каменица,вили ,хотели в Гърция ,ЖК Рая резидънс……!Откраднаха стотици милиони и унищожиха бизнеса на хора,които не им плащат комисионните….!,

Отговори
13 1
eleniv

eleniv

08.06.2022 | 17:51

"Извинявам с на гражданите, но тези ремонти са необходими на Пловдив", каза Здравко Димитров и препоръча повече хора да ползват градския транспорт. Той увери, че ще бъде направено всичко възможно, за да не се стига до хаоса в трафика. Кмете, кмете, то сега е чудо, а като се почнат тези ремонти?! Не може да си караме колите - защо си платихме гражданска отговорност за цяла година, а?

Отговори
15 1

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?