49

Затварят бул. "Марица юг" заради пробива под Водната палата

Северното платно на бул. "Хаджи Димитър" става двупосочно от 3 октомври

Бул. „Марица-юг“ ще бъде затворен през следващата седмица заради изграждането на пробива до Водната палата в участъка между ул. „Никола Войводов“ и бул. „Цар Борис III Обединител“. Шофьори ще вървят по  бул. „Шести септември“, а ОП „Организация и контрол на транспорта“ ще регулира светофарите на пл. „Шахбазян“ („Житен пазар“) и на Чифте баня, за да осигури по-дълга зелена светлина, увериха от Община Пловдив.

Както "Марица" точно писа, строителните работи на подлеза няма да започнат преди изборите, за да не се създават проблеми при предвижването до 16-та и 17-та РИК, настанени в Панаира. 

Пробивът под Водната палата ще струва 9,2 млн. лв., като с него бул. „Марица-юг“ ще стане скоростен, ще се отпуши и трафикът по моста на Марица при Международния панаир. Строителното разрешение вече е издадено, а за изпълнител е наета софийската фирма "ИСА 2000", която беше наета за разширение на пътя Пловдив - Асеновград. Пробивът трябва да бъде готов до края на 2023 г. 

Северното платно на бул. „Хаджи Димитър“ става двупосочно от 3 октомври, докато се извършва ремонт от южната страна. В момента трафикът е насочен по Пещерско шосе и малките улици, което затруднява шофьорите.  

„С новата организация ще облекчим трафика в район "Западен"“, коментира зам.-кметът по транспорт Тодор Чонов, който се срещна с представители на фирмата изпълнител на пробива под Водната палата и с телекомуникационния оператор Виваком, за да уточнят последните детайли около проекта, чийто старт предстои пред следващата седмица.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
8 коментара
Американски медии

Американски медии

29.09.2022 | 21:47

Марица удобно пропуска сензационите новини - газопроводите Северен поток 1 и 2 са взривени в Балтийско море.

Отговори
0 0
4000

4000

29.09.2022 | 19:21

Първо ми е интересно как "Марица-Юг" ще стане скоростен път, като е напълнена със "Синя Зона" и коли паркират на всяка минута дето се вика! И второ, защо ОП "Организация и конрол на транспорта" ще регулират кръстовища? Нали преди години при управлението на Тотьо Смотьо Крадеца тези светофари станаха "умни", сега да не са "оглупели" случайно вече, че да се регулират от хора?

Отговори
13 0
Йеремиева сега всеки ден ще се нъсира

Йеремиева сега всеки ден ще се нъсира

29.09.2022 | 16:43

Докато завършат пробива.

Отговори
5 0
Ние

Ние

29.09.2022 | 15:58

Най-после.Стига с тия гребни,стадиони и спортни площадки.На Пловдив му трябват мостове,улици,паркове и градски транспорт.

Отговори
8 7
Кака се ожени!

Кака се ожени!

29.09.2022 | 15:52

Бързат, защото няма време до изборите догодина трябва парите да са платени и комисионните взети! Браво на печелившите! А вие, които си мълчите и не реагирате духайте супата!

Отговори
17 2
Дежурният

Дежурният

29.09.2022 | 16:47

С дежурната фраза "те кардат". Ако отворите някоя статия от преди 15 години ще видите абсолютно същото. Винаги има един дежурен, който ще заяви че те крадат.

Отговори
5 5
пловдиванин

пловдиванин

29.09.2022 | 14:44

Защо трябва да се прави пробив под водната палата като се знае че в Пловдив подпочвените води са високи и е много рисковане.ноо по-лесно и сигурно е булевард марица да премости цар Борис трети , а левите и десни завои се осъществят през съседни улици защото а детелини няма място и оже би сао десен завой от марица към цар борис посока г възожен без проблем-най-дясната лента се отделя и води към десен завой а другите две се качват над цар борис-вижте как го направиха в Софи я при телевизионната кула!

Отговори
15 3
к.И

к.И

29.09.2022 | 15:28

Я пак, на телевизионната кула в София не било кръстовище на две нива ли. Че то там целият булевард е с кръстовища на две нива.

Отговори
3 1

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?