2374

Засякоха първи отклонения в чистотата на въздуха в Пловдив

Първи отклонения от нормите в чистотата на въздуха в Пловдив отчита частната система Аirplovdiv.BG. Към 9,20 ч. днес датчиците в "Харман махала" отчитаха 79  µg/m³ фини прахови частици /ФПЧ10/ при норма 50 µg/m³. Завишение на стойностите имаше и в района на кв. "Изгрев" и Скобелева майка - 58 µg/m³. В останалите райони на града системата светеше в зелено. 

Едната от двете автоматични станции в града пък сочи, че качеството на въздуха е допустимо. Това важи за района на ЖР "Тракия", където станцията се намира на кръстовището близо до хотел SPS и е транспортно насочена. Другата - в района на квартал "Каменица" отчита, че състоянието на въздуха е добро. 

Ползването на печки на твърдо гори и трафикът са основните причини за замърсяване на въздуха с ФПЧ10 в Пловдив. През зимните месеци със застудяване на времето и в часовете пик в града ни обичайно се наблюдават отклонения в нормите за чистотата на въздуха. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
ПРЪДЛЕВ

ПРЪДЛЕВ

14.10.2021 | 14:10

В СТАТИЯТА ВКЛЮЧВАТЕ И КОЛИТЕ,НО В МОМЕНТА В ЦЕНТЪРА СИ ИМА МНОГО КОЛИ/КАКТО ВСЕКИ ДЕН/,НО ВЪЗДУХЪТ Е ЧИСТ НА СЪЩОТО МЯСТО.С КОЛИТЕ ПО-ОБЕКТИВНО,МОЛЯ..

Отговори
4 0
горене на пластмаси

горене на пластмаси

14.10.2021 | 13:27

Едно време, когато всички са се отоплявали с дърва, въздухът не е бил толкова вреден колкото сега защото сегашните бедни хора горят каквото им попадне: пластмасови бутилки, стари дрехи от изкуствени материи, гуми, пресовани дървесни плоскости споени с формалдехидни смоли. Нужна е разяснителна кампания за изключителната вреда от вдишването на дори малки количества дим от горене на пластмаси.

Отговори
3 0
Въздух

Въздух

14.10.2021 | 11:32

Нямали движение на въздуха без значение на замърсителя все ще е над нормите. Едно помещение не го ли проветриш нищо не става, застоял въздух това е, всичко друго е дрън дрън приказки, някои трябва да си оправдаят заплатите.

Отговори
3 0
Асан

Асан

14.10.2021 | 11:04

А защо чаксега засякоха "Първи отклонения"? Май проблема не е в старите, но технически изправни автомобили. А се крие в горенето на всякакви боклуци в Зелените махали.

Отговори
7 0
ZAX

ZAX

14.10.2021 | 10:56

Нищо ново по слънцето. Едва ли някой ще се учуди, че след като застудя в определени махали, започнаха да горят събраните през лятото боклуци !!!

Отговори
6 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?