3906

Заслужили учители и директори с парични награди за 24 май

Парични награди по 400 лева ще получат на 24 май  отличените за свои заслуги и висок професионализъм учители и директори на общинските учебни и детски заведения. Списък с имената беше предложен от кмета Костадин Димитров и одобрен единодушно  вчера на сесията на Общинския съвет. Калин Милчев от групата на БСП даде идея паричните награди от 400 лева да се дадат не само на изявените млади учители, каквато практика досега имаше, но и на останалите педагози, удостоени с отличие.  

Почтени значки ще бъдат връчени на празника на учителите и  директорите с опит и доказани успехи - Станимира Димитрова от СУ „Черноризец Храбър”, Георги Стоев от СУ „Любен Каравелов” , Мария Грънчарова – Христова от ХГ „Св. св. Кирил и Методий” и на още 12 педагози.Изявени млади учители ще получат грамоти. Сред тях са Габриела Георгиева от СУ „Любен Каравелов”, Лазар Атмаджов от ПГТСТ „Гоце Делчев” , Вероника Димитрова от ОУ „Драган Манчов”.

Местният парламент подкрепи предложението на свои колеги с почетни значки да бъдат отличени  Юлия Йорданова - Керана и други 13 млади таланти, допринесли за популяризирането на Пловдив.  Сред номинираните са  Илиян Тиганев,  диригент и председател на Пловдивско певческо дружество „Ангел Букорещлиев“, актрисата от Драмата Климентина Фърцова, Здравка Христозова - актриса и мениджър в театър "Хенд" и фондация „Red nose“, Велизар Евтимов - актьор в Кукления театър. В списъка присъстват и имената на ученици, постигнали множество успехи.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 2 оценки
5/5 от 2 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?