Следвайте ни

Засилват проверките на строежите

Общинският инспекторат започва засилени проверки на строителните обекти в Пловдив заради зачестилите оплаквания на граждани за шум и прах, който се вдига над строежите.  Акции са планирани и следобед  между 14 и 16 часа, когато инвеститорите са длъжни да пазят тишина.  Според общинската наредба при всяко излизане от обекта  специализираните машини трябва да са с измити гуми, а пространството около обекта да се оросява, за да няма прах.  

 

"Досега сме установили двама-трима нарушители и на тях са направени предписания. Продължаваме да ги наблюдаваме дали спазват наредбата,  както и останалите строителни обекти в града", обясни директорът на Инспектората Ангел Славов. 

 

За нарушения се налагат глоби от 1000 до 3000 лева. По-висока е санкцията  - 5000 лева - за търговските обекти, които работят през нощта, без да имат разрешение.  Досега инспекторите са констатирали нарушения в два обекта за продажба на дюнери. Наказателните постановления се съставят в Община Пловдив, там определят и размера на глобите.  

Валентина Йеремиева

Репортер /журналист/ екип "общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Коментари

За да публикувате коментари трябва да имате профил в сайта

Коментари (3)

kmeta

15.07.2019 | 12:52
3 0

Ангеле, Ангеле.......... Свърши твоята, след изборите какво ще те правим???!! За нищо не ставаш, приятелю!

???

15.07.2019 | 08:59
3 0

констатирали нарушения в два обекта за продажба на дюнери_ какво общо имат дюнерите със сроежите?

член на ГЕРБ

15.07.2019 | 08:59
3 0

Този какви качества притежава( освен да ближе косматия гъз на маминия) , че са го направили директор ?!

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?