Следвайте ни

Върнаха уволнен общинар, карал павета на вилата си

Причината - бил синдикален лидер

viber icon

Бившият транспортен шеф в ОП "Градини и паркове" Иван Георгиев, освободен от работа заради разследването на "Марица" за павета, се е върнал в предприятието на 12 юни с решение на ВКС. В същия ден обаче е пенсиониран поради навършване на възраст. 

Георгиев беше уволнен за уронване на престижа и доброто име на предприятието, след като "Марица" писа, че е обзавел вилата си във Върбен с павета от базата на предприятието зад хотел SPS. Сиенитът е бил свален при ремонта на улици и булеварда и според Иван Георгиев се е считал за строителен отпадък. Затова с личния си микробус е извозил купчините ценен материал на 50 км от Пловдив, за да си направи алея към къщата си. Отделно пред входната врата на дома си във Върбен той беше струпал бордюри, плочки и други строителни материали, както и кошче за боклук с герба на Пловдив.

Възмутен от своеволието, тогавашният директор на "Градини и паркове"  е подписал заповед за уволнение. От 30 юли 2018 г. Иван Георгиев не е стъпвал в предприятието, но упорито е водел делото за възстановяване.

Съдиите се произнесоха по жалбата в негова полза с мотив, че за освобождаване от работа не е взето становище на местната структура на КТ "Подкрепа". Транспортният шеф е бил лидер на "Подкрепа" в предприятието. Служители припомниха вчера, че регионалното ръководство на синдиката е било уведомено, преди да се връчи заповедта на Георгиев, но оттам сякаш умишлено не са дали никакъв отговор. След два-три месеца безрезултатно чакане и подсещане по телефона служителят е бил уволнен. 

С решение на съда от  "Градини и паркове" трябва да изплатят на Георгиев 3186 лева обезщетение. 

 

 

 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (7)

Пловдивския

Пловдивския

24.06.2020 | 16:27

Това са пари само за 2 месеца.Следват още 4 месеца с лихвите.Защо при юрист в предприятието ползват вьншен адвокат.Питаи те ги колко им струва това на данькоплатците.

Отговори
0 0
Симеон Чочев

Симеон Чочев

23.06.2020 | 19:53

До крадеца на павета Иван Георгиев . И аз да бях на мястото на този Директор щях да те уволня !!! То сигурно и къщата си вдигнал по този начин . Безсрамник крадлив !!!

Отговори
1 1
ХаХаХа

ХаХаХа

23.06.2020 | 17:43

ХаХаХа , ХаХаХа , ХаХаХа . Ей тва е българска работа - не само , че не те вкарват в затвора , че крадеш ами те връщат на работа и ще ти платят за периода когато си бил отстранен !

Отговори
3 1
Хана

Хана

23.06.2020 | 13:58

Аман от управляващи ни крадци !

Отговори
4 0
Майна

Майна

23.06.2020 | 11:01

Като шефа е неграмотен плащат гражданите от бюджета на общинската фирма. Има закони трябва да се спазват, а шефове много.

Отговори
4 1
ха-ха

ха-ха

23.06.2020 | 09:47

Значи синдикалните лидери начело на грабежа и после закона ги пази...... :-)

Отговори
13 1
Иван Георгиев

Иван Георгиев

23.06.2020 | 08:38

Сега екс директора на паркове и градини 2 мандата при Тотев Стоян Алексиев да бръкне от джоба и да плати а не ние гражданите за неговата некомпетентност .

Отговори
14 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?