Засаждат дървета напролет в "Кючук Париж" СНИМКИ

„Градини и паркове“ предвижда да обогати зеленината с чинари, копривки и ясени в междублоковите пространства южно от ул. „Кукуш“.

„Желание за това изявиха жители на квартала. Там има зелени площи, които досега поддържахме предимно чрез окосяване на тревата. Ако засадим дръвчета, които да пазят сянка, и поставим нови пейки и кошчета, мястото може да се превърне в приятно кътче за отдих“, каза директорът на „Градини и паркове“ Веселин Козарев след срещата си с живеещи в близките блокове. Голяма залесителна акция  се замисля за ранната пролет с участието и на граждани.

През миналата година в Пловдив са засадени близо 2000 нови дървета – 1130 от тях са собствено производство на „Градини и паркове“, а останалите са осигурени от дарители, съобщи Козарев.

Новозасадените през 2020-а  различни видове декоративни храсти са 14 871 броя, а розите – 3578. Над 10 декара са площите с двусезонни цветя, които се засаждат наесен и красят Пловдив до късна пролет, а летните видове са обхванали около 9 дка.

„Въпреки пандемията от COVID-19, през 2020-а Пловдив запази своя красив облик, без общината да купува растения, тъй като всичко си произвеждаме сами. Сега в оранжериите полагаме грижи за цветята, които да красят града ни тази година. Отглеждаме и много дървета местни видове“, коментира Веселин Козарев. 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?