49

Засадиха нови дървета по пловдивски булевард

С нови 25 дървета е обогатено озеленяването по бул. „Шести септември“. Те са от вида копривка и бяха засадени в партньорство на „Градини и паркове“ със софийската компания LUXOR GAMING CLUB, служители на която дойдоха в Пловдив специално, за да се включат в акцията.

„Благодарение на новите партньорства, които привличаме, целта ни е да удвоим броя на засажданите досега около 2000 нови дървета годишно“, коментира директорът на „Градини и паркове“ Веселин Козарев.

Мениджърът на компанията партньор Мариана Коцакова допълни, че засаждането на дръвчета ги е заредило и с енергия, и с вдъхновение. Имали са различни идеи за включване в зелени акции, но са избрали Пловдив, защото харесват града. Затова са установили контакт именно с общинското предприятие „Градини и паркове“.

Новите дръвчета по „Шести септември“, един от най-дългите пловдивски булеварди, са засадени по тротоара от северната страна между съседните булеварди „Руски“ и „Васил Априлов“.  Около всяко от тях най-късно напролет предстои да се оформи ваза.        

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
До хубавата работа

До хубавата работа

21.12.2022 | 00:35

Тротоарните плочи са най-евтин и недалновиден разход на общините. В градовете в щатите тротоарите са бетонни. Поне 12 - 15 сантиметра и с арматура ф12. Но там няма коли по тротоарите. И какво става по шосетата у нас през лятото - спират тировете, за да пазят асфалта. В южните щати на щатите магистралите са бетонни, а арматурата е 15 - 20 милиметра /не е сложена за отбиване на номера/. Нашите управленци сегиз-тогиз стигат и до щатите, но очите им са другаде......

Отговори
3 0
Хубава работа, ама българска

Хубава работа, ама българска

20.12.2022 | 22:24

Да бяха поне ремонтирали и тротоара, защото тия комунистически плочки са изпочупени и при дъжд има доста пръскащи, ако се стъпва върху тях. Ама след 20 години може и да го ремонтират този тротоар.

Отговори
2 1

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?