49
Следвайте ни

Засадиха нови 50 дръвчета на Гребната база СНИМКИ

viber icon

 Нови 50 дръвчета засадиха на Гребната база заместник-кметът Георги Титюков и служители на отдел „Спорт и младежки дейности“ към Община Пловдив. В инициативата се включи и общинският съветник Николай Бухалов, който е и президент на Българската федерация по кану-каяк.

Фиданките бяха засадени от южната страна на канала, като голяма част от тях са от редките видове Фотиния, Хималайски кедър, японска вишна, Пирамидален габър, Пиния и желязно дърво.

„Инициативата е ежегодна, като идеята ни е да обогатим растителността в тази част на Гребния канал. Засаждаме най-вече растителни видове, с които общинското предприятие „Градини и паркове“ не разполага. Въпреки че са по-екзотични, всички дръвчета, засадени в предишните кампании, се хванаха и скоро този участък ще промени облика си“, поясни заместник-кметът Титюков.

Футболната легенда Петър Зехтински, който е началник на отдел „Спорт и младежки дейности“, засади японска вишна и обеща да се грижи за нея и в бъдеще. Общата стойност на 50-те фиданки е 4491 лева, а най-скъпа от тях е вечнозеленото дръвче от вида Фотиния (Photinia serr red robin).

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

иван

иван

02.12.2021 | 19:17

е това е добро дело браво

Отговори
1 0
Ха-ха

Ха-ха

02.12.2021 | 18:04

Къде ги сеят пред Лендмарк ли

Отговори
0 0
хахаха

хахаха

02.12.2021 | 17:40

Мазника каузист започнал да копае ... да идват изборите, че е време да сменя професията. Лопатата му приляга

Отговори
4 0
Да кажат

Да кажат

02.12.2021 | 16:30

Колко отсякоха и смятат да отсекат за новия гребен канал?

Отговори
6 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?