71
Следвайте ни

Засади дърво - вземи ваучер за електрическа тротинетка

viber icon

Акция "Да засадим дърво заедно" предизвиква днес доброволци с еконагласа в съботната утрин. Който се включи в кампанията, ще получи ваучер за придвижване с електрическа тротинетка в Пловдив.

Стартът на събитието на Hobo и Free Plovdiv Tour е в 11 часа край спортната зала на УХТ на Гребната база.

"По-зелен град може да означава много неща: повече дървета, по-малко коли, по-малко трафик,  повече зелени и красиви пространства за жителите и гостите на града - казват организаторите. - Каним всеки желаещ да се включи в засаждането на 15 дръвчета. С помощта на ОП "Градини и паркове" и  на всеки доброволец, решил да отдели част от съботния си ден, за да помогне, ще залесим част от това любимо на пловдивчани място".

Всеки, който се включи, ще получи ваучер за еко придвижване из града - безплатно каране на електрическа тротинетка.

Hobo е първият български стартъп за споделено ползване на електрически тротинетки. В Пловдив оперира от юни  2021 година, предлагайки на пловдивчани възможността да намалят и избегнат трафика като изберат индивидуален, бърз и екологичен начин за придвижване в градска среда.

Free Plovdiv Tour е проект на Сдружение 365, чиито екскурзоводи ежедневно посрещат гостите на града, за да ги запознаят с основните забележителности на Пловдив. Традицията на екипа всяка есен да засажда дръвчета се осъществява за трета поредна година със съдействие на ОП "Градини и паркове".

 

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?