Следвайте ни

Зарзаватът в Столипиново двойно по-евтин

Розовите домати вървят 1,50 лева за килограм, червената капия - за 50 стотинки

viber icon

Все още е възможно да намерим зарзавати и салати на значително по-ниски цени в Пловдив, макар това лято да ядем рекордно скъпи зеленчуци и плодове. Това показа проверка на "Марица". Докато масово цените на доматите се движат между 2 и 3 лева по пазарите и в големите търговски вериги, то алъш-веришът с тях в Столипиново върви около 1,20 до 1,80 лева за български розов домат. При някои от продуктите цените са дори и двойно по-ниски - червената капия на Четвъртък пазара се продава за лев, а в махалата - за 50 стотинки на килограм.

В Столипиново няма регистрирани търговски обекти и тържища, за които да се дължи наем. Голямата част от продавачите нямат и касови апарати. И практически развиват търговията без  нито един разход за тази дейност. През тази година се наблюдава истински бум на подобни импровизирани сергии. Почти всеки магазин или заведение в квартала продава плод и зеленчук. А други кандидат-предприемачи просто изнасят по тротоарите кашони с продукция и я продават директно оттам.

Според местните жители в събота и неделя много хора от други краища на града отскачат до махалата, за да си напазаруват евтин зарзават.

Станимир Кронев

Станимир Кронев

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Станимир Кронев е завършил журналистика в СУ и финанси в ПУ. Участва в създаването на редица културни и развлекателни събития в Пловдив. Публикува в американски издания.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?