46

Зарята-проверка за Съединението променя 11 автобусни маршрута

Единадесет автобусни линии в Пловдив ще се движат по променени маршрути днес от 18 часа заради заря – проверка по случай 137-ата годишнина от Съединението на България. 

Движението по бул. „Шести септември“ ще бъде спряно в участъка между бул. „Руски“ и „Цар Борис III Обединител“  през цялата вечер, за да се проведе тържествената церемония пред паметника на Съединението на едноименния площад. 

Автобусите с №6, 11, 15, 20, 21, 22, 37, 44, 93, 99 и 116  ще заобикалят по панаирния мост и моста на Герджика.

Трафикът ще бъде спиран и в сутрешните часове, макар и за кратко  между 09:00 и 14:00 часа на бул. „Васил Априлов“ в участъка от Голямоконарско шосе до кръстовището  с  бул. „Шести септември“, и на бул. „Шести септември“ – от кръстовището с бул. „Васил Априлов“ до бул. „Цар Борис III Обединител“.  В тези часове по булевардите ще преминават участниците в  46-ия Международен мемориален маратон „Съединение“ . На площада ще се награждават победителите.

Синя зона с близо 2000 места за паркиране е безплатна в празничните дни.

Градският транспорт също работи по празнично разписание, което не е толкова добра новина, защото  автобусите са два пъти по-малко и се налага да чакаме по 20 – 30 минути на спирките, а понякога се случва и повече.

Времето днес ще бъде топло и слънчево, затова който обича да се разхожда, да не си губи време в очакване на градския транспорт. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?