Следвайте ни

Заринаха с боклуци тротоар до гишетата за карти за градския транспорт

viber icon

Разкопаха и заринаха с боклуци тротоар, който води до сградата за продажба на карти за градския транспорт в район Южен. Той се намира зад автогара Родопи. За това сигнализира читател на „Марица“. 

На мястото има специално обозначена табела, че от тук се закупуват абонаментите за автобусните линии за ученици, пенсионери и инвалиди. Достъпът до него за трудноподвижни пенсионери и инвалиди обаче на практика е отрязан. Придвижването по пешеходната част е невъзможно. За да стигнат до там те трябва да се движат по улицата. 

Причината е, че тротоарът е разкопан, навсякъде са разхвърляни изкъртени плочки и стърчат тръби. Освен ремонтните дейности, който се извършват в района обаче, той е заринат от купища боклуци по цялата дължина. Кашони, картонени чаши за кафе, торбички, чували и пластмасови шишета застилат цялата площ. На мястото се забелязва и правилник за движение по пътищата, Норми за проектиране на обслужващи сгради и помещения към промишлени предприятия. Сред боклуците стърчи и една табела „Производство на място“.

"Не е нормално толкова близо до Центъра, на място, на което се вадят карти за градския транспорт и то на тротоара хората да си изсипват боклуците и никои да не ги чисти с дни. Още повече, че отстрани има контейнери, които също преливат. Трудно се движа заради годините. От къде да мина, за да си извадя карта", казва Недка Модева.

 

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?