Следвайте ни

Зареждат избирателните секции в Пловдив с бюлетини, машини  и термометри СНИМКИ 

viber icon

С изборни книжа и машини ще бъдат заредени днес всички помещения, в които се гласува в Пловдив  на 4 април.  Машините пристигат от София с полицейска охрана и ще се монтират в 455 секции. В четири СИК в целия град  ще има хартиени бюлетини, защото  според списъците избирателите са под  300.  Обикновени бюлетини ще пускат в урната и хората с тежки увреждания, за които са разкрити 6 мобилни комисии, както и пациенти в болниците, където също ще има урни. 

Досега единствената машина беше получена 16-та РИК за Пловдив, която разполага с две палати в панаира.  Две палати са наети и за 17-та РИК за Пловдивска област. В 80 секции в областта от общо 542 няма да се гласува машинно.


 

С полиция от кметствата ще се превозват  до секциите бюлетините и протоколите.  Общината и районните администрации са подготвили училищата за изборния ден през седмицата, но днес и утре ще има работни групи, които ще помагат за нормалното протичане на изборния ден. Едно от условията  е  в коридорите да се сложат обозначения  с ленти или лепенки на пода, за да не се смесват двата потока на хората . 

Редица други  предпазни мерки се предприемат  за изборите, които за първи път се провеждат в условията на пандемия.  За всяка сграда, в която се гласува, се доставят термометри, защото още на входа ще ни измерват температура.  Комисиите задължително ще бъдат снабдени  с дезинфектанти, които ще ползваме преди и след гласуване.  Според  разпореждането на ЦИК  химикалките ще се дезинфекцират след всеки избирател, който е пожелал да гласува с хартиена бюлетина. За всяка СИК се дават маски и ръкавици.  

Шестте комисии, създадени за карантинирани избиратели, ще получат и специални защитни облекла, за да се предпазват от COVID.

Снимки от Наташа Манева 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?