Следвайте ни

Заразата повали още двама служители в Археологическия музей

viber icon

Още двама души са заразени с Ковид-19 в Археологическия музей. Така с четиримата заболели на 27 октомври, броят на носителите на вируса в музея става 6 души.

Тогава на лечение излязоха екскурзоводът и щандистите.

„С двата нови случая на практика няма кой да обслужва музея. Затова ще удължим карантината с една седмица до 16 ноември и дотогава няма да работим”, каза директорът му доц. д-р Костадин Кисьов.

Първоначално тя трябваше да продължи до 10 ноември. Когато отвори отново врати музеят ще мине на зимен режим – в събота и неделя ще бъде затворен.

„В зависимост от това как се развива епидемичната обстановка, ще решаваме и какви изложби да представяме. Ако ситуацията се усложни, имаме готовност за онлайн беседи, макар и от тях да не получаваме средства, тъй като са безплатни“, допълни Кисьов. 

Преди да бъде ударен от ковид музеят подготвяше изложба за откриването на Епископската базилика. Тя ще е с експонати, открити по време на разкопките й.

 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?