3906

Заради липса на осветление: Готвят голям протест на Асеновградско, край Крумово ВИДЕО

Жители на Крумово, Куклен и Асеновград готвят голям протест заради частично неработещо осветление по Асеновградско шосе. Недоволните ще се съберат в петък, в 8 часа на кръговото до село Крумово за да изразят недоволството си срещу бездействието на институциите в решаването на проблема. 

"Няма да спираме движението по пътя, за да не пречим на пътуващите. Ще се съберем в зелената площ на колелото и ще изразим недоволството си срещу бездействието на институциите", коментира пред "Марица" организаторът Емил Иванов. Той е съветник от ИТН в Община Родопи, но уточни, че реакцията му е като на човек, който всеки ден пътува по пътя, светещ само в няколко участъка. И допълни, че проблемът е почти от откриването на шосето. Само в началото осветлението работило напълно, а днес - редуват се тъмни и светли зони, които застрашават живота на пътуващите. 

Само преди дни живота си загуби 70-годишна жена, припомни Иванов и допълни, че по пътя могат да се видят прекършени знаци от множеството катастрофи, които стават. "Всеки ден пътувам по трасето, а и получавам видеа от други хора, които са заснели как вечер влизаш ту в тъмни, ту в светли участъци. Най-рисково обаче е в кръговите кръстовища, тъй като фаровете на автомобила осветяват само напред и шофьорът не вижда какво става вляво и в дясно, разказа Иванов. Той обясни, че е писал до редица институции. От Областно пътно управление - Пловдив отговорили, че авариите в осветлението са поради честите пътно-транспортни произшествия, при които са унищожени над 10 броя електрически стълбове и съответно е прекъснато захранването в различни участъци. По действащия към момента договор за зимно и аварийно поддържане на РПМ няма възможност за отстраняване на повредите, в компетентността на АПИ е да вземе решение по проблема. Иванов недоумява как за строежа на този път бяха похарчени милиони левове, а за поддръжката му сега няма пари.

Протестът в петък ще продължи час, до 9 часа.   Хората очакват да получат отговор на въпроса кога ще заработи на 100 % осветлението по Асеновградско шосе?

Оцени новината

Оцени новината
4.7/5 от 16 оценки
4.7/5 от 16 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?