Следвайте ни

Заради жегата в Пловдив: Трима колабираха на работното си място, други падат по улиците

viber icon

Общо 8 души са колабирали в Пловдив заради адската жега навън. Това каза за "Марица" дежурният в Районната координационна централа на Центъра за спешна медицинска помощ в града под тепетата. 

На трима им е прилошало на работните места - в строителен хипермаркет и в хранителни магазини. Другите пет са се свлекли на улицата докато бродят под слънчевия ад. Линейките са хвърчали в най-топлите часове. 

Колабиралите са предимно възрастни хора. Най-младата, ударена от горещините, е жена между 40 и 50 години. 

"Не спират да излизат в най-горещите часове. Забравят да пият вода. Това са основните неща в горещите дни. По възможност да не се излиза от 11 до 17 часа, да се стои на хладно и да се пият много течности. Ако работата изисква или се налага да се стои навън, да се обличат със светли дрехи, да носят шапка, да си почиват, ако трябва, възможно най-много да съкратят периода, в който се излагат на слънце", напомни за сетен път дежурният в централата и допълни, че горещините обострят шизофренните състояния. На няколко такива случаи да се отзовали медиците вчера. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?