Следвайте ни

Заради борч: ЧСИ продава част от опасния склад до Сточна гара

viber icon

Частният съдебен изпълнител Петя Николова обяви публична продан за помещение, което е част от опасния бивш тютюнев склад на Сточна гара. Имотът с площ от 256 кв. м. е на две нива и се води на ул. "Авксентий Велешки" 60. Той е в активите на „М6“ ООД. Дружеството има минимално участие в руината и е съсобственик на мажоритарните акционери представлявани от Лиляна Моравенова.

Върху продавания терен има наложена възбрана. В момента е неизползваем, а преди да бъде преустроен в игрална зала, имаше статут на магазин с модулни търговски обекти. Началната цена, от която ще започне наддаването е 327 284, 60 лв. без ДДС. 

Крайната мярка е наложена заради борч на фирмата към банка ДСК, която е инициирала изпълнителното дело. Пълномощникът на „М6“ ООД Момчил Момчилов коментира пред „Марица“, че в случая с публичната продан на имота са нарушени правни клаузи и дружеството ще обжалва както действията на банката, така и на частния съдебен изпълнител. 

В началото на януари заместник - министърът на културата Амелия Гешева заедно с кмета Здравко Димитров инспектираха рушащата се сграда, за която има институционални спорове дали да се събаря, въпреки, че е опасна. Гешева заяви, че на този етап няма да се предприема бутане. Очаква се пред март от Министерство на културата да решат дали склада ще се обяви за недвижима културна ценност.

Снимка от Наташа Манева

 

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Пак са замислили нещо

Пак са замислили нещо

19.01.2021 | 17:59

Е, как ще го накъсват. По добре да остане така, с надеждата някой ден да се реставрира, както е бил.

Отговори
6 5

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?