3906

Запрян Тодоров се връща като директор на „Общински пазари” със съдебно решение

Запрян Тодоров, освободен от кмета Костадин Димитров в първите дни на мандата, се връща на работното си място като директор на ОП „Общински пазари”. 

Решението е на Районен съд – Пловдив, след като Тодоров обжалва като незаконосъобразно уволнението, а пред "Марица" коментира, че единственият му "грях" е било лоялното отношение към предишния градоначалник Здравко Димитров. 

В съобщението на съда до ищеца Запрян Тодоров от 24 юни се посочва, че е възстановен на работа и може в двуседмичен срок да се яви при работодателя и ОП „Общински пазари” за заемане на длъжността "директор" съгласно 345, ал. 1 от Кодекса на труда.

„Ще отида при кмета на разговор, макар че в момента не съм решил точно кога”, каза Тодоров. Той беше член на ГЕРБ, но след като получи заповед за освобождаване, се закани да напусне партията. 

Веднага след неговото уволнение за директор на ОП "Общински пазари" беше назначен Димитър Караилиев , бивш зам.-кмет в район "Западен" и също активист на ГЕРБ. Както е известно, в "Западен" местните избори бяха спечелени от Тони Стойчева, кандидат на ПП - ДБ. 

 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?